Нов японски влак-куршум ще се носи 10 см над релситЯпония

...
Нов японски влак-куршум ще се носи 10 см над релситЯпония
Коментари Харесай

Нов японски влак-куршум ще се носи 10 см над релсите с 500 км/ч

Нов японски влак-куршум ще се носи 10 см над релсит
Япония е дом на някои от най-бързите влакове в света.

Страната обаче към този момент работи върху влак-куршум, който ще остави всички останали зад тила си.

Japan Railways Group (JR Group) - конгломерат от компании, които са натоварени с железопътните интервенции от държавното управление на Япония, създава ултра бърз трен, който ще придвижва пасажерите от Токио до Осака за 67 минути.

Пътуването на процедура ще бъде кратко на половина, защото настоящото приблизително време за напредване сред двата града е към два часа и половина, съгласно Matador Network.

 

За задачата се работи върху влак-куршум, който ще се движи по релси, до момента в който не набере задоволително скорост, с цел да се издигне над тях.

На процедура той ще " левитира " на 10 см над релсите съвсем през цялото пътешестване. По този метод ще доближава скорост от към 500 километра в час.

Япония е добре позната със своите супер бързи влакове-куршуми. Един от първите е Shinkansen, който дебютира на Олимпиадата в Токио през 1964 година и може да доближи скорост до 320 км в час.



Влакът Shinkansen към момента работи, след над 50 години работа. Подобни влакове-куршуми в този момент се употребяват по целия свят, с цел да оказват помощ на хората да стигнат от точка А до точка Б допустимо най-бързо.

Япония разполага с редица други високоскоростни влакове и евентуално ще развива и други в бъдеще. Пред необикновено бързия „ левитиращ ” трен обаче към момента има години работа, преди да се трансформира в действителност.

Според Matador Network разноските по плана са към 50.5 милиарда $, като той не се чака да бъде приключена преди 2037 година

Първо би трябвало да се построи инфраструктура, в това число подземни тунели, през които влакът да се движи. 86 % от релсите ще бъдат подземен, с цел да се избегнат региони, в които имат висок риск от трусове.
е с 500 км/ч
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X&time
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР