Нов водоизточник се търси за внушителна инвестиция в планирани нови

...
Нов водоизточник се търси за внушителна инвестиция в планирани нови
Коментари Харесай

Търсят водоизточник за изграждане на нови съоръжения в ски з...

Нов водоизточник се търси за внушителна инвестиция в планувани нови уреди в ски зона Мечи чал. Това стана ясно от срещата за готовността за идния зимен сезон, която се организира в общинската администрация на Чепеларе, в наличието на всички виновни и заинтригувани страни.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев съобщи, че всичко от страна на общинската администрация като подготовка за зимния сезон е направено.

От името на „ Пампорово “ АД, сдружението, което стопанисва пистите и влага в оборудванията в ски зоните в Пампорово и Мечи чал,  в срещата взе присъединяване Мариян Беляков - изпълнителен шеф. Той съобщи, че единственият въжен превоз в зона „ Мечи чал “ не е задоволителен и това, което се е построило, когато се е правела зоната над Чепеларе и в Пампорово, към този момент не кореспондира с действителните потребностите на актуалните курорти. И прикани жителите на община Чепеларе за оферти за намирането на натурален водоизточник или подземна вода, с цел да бъде построена огромна помпена станция. 

„ Работим с Боран Хаджиев взаимно и се опитваме да развием голям мастър проект за развиването на Мечи чал с напълно ново разположение като писти и уреди и не сме се отказали от връзката с Пампорово. Планира се той да започва 2026-2027 година “, съобщи господин Мариян Беляков.
Той заяви, че цените на въжен превоз картите за идния сезон ще бъдат оповестени до 12 дни.

Беше разискван и казуса с паркирането в двете ски зони, като всички институции и компаниите по снегопочистване дадоха своите оферти. Кметът на Чепеларе заявява, че ще продължава да работи за създаване на многоетажен паркинг в Пампорово, който се възнамерява от години.

Началникът на Министерство на вътрешните работи на РУ-Чепеларе Милован Давидов моли към ползотворно, бързо и съответно съдействие, а Слава Пепеланова – Председател на Общински съвет Чепеларе подчертава върху множеството тапи и закъсали коли в курорта, провокирани от камиона на доставчика на газ и всеки огромен автомобил.
От " Пампорово " АД, община Чепеларе и Министерство на вътрешните работи на РУ-Чепеларе се договориха за координирани дейности на всички към доставката на газ в курорта, тъй че да не основава проблеми.

Председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе, Съби Маданков благодари на " Пампорово " АД за дарената снегоотъпкваща машина за реновирането на пистата в местността „ Дьортевото “ на град Чепеларе. „ Доставена е една транспортна ски пътека, другата седмица ще я инсталират, ще работи също и съществуващия ски влек за по-големите деца. Монтирано е 1 вентилаторно оръдие за сняг, прекарани са тръби и са положени шахти. Очакваме единствено нагнетателна помпа и минусови температури (- 4 градуса), с цел да проработи детския ски център в сърцето на града ", разгласи кметът Боран Хаджиев. Той съобщи, че този център е нужен на Чепеларе и ще е отлично място за децата и от изгода на всички. 
„ Правим го извънредно със обществена функционалност – нашите деца да се учат да карат ски там, взели сме туби за пързаляне, шейни и други занимателни игри, което ще го трансфорат в едно привлекателно място за дребни и по-големи. Такива са ни желанията. Когато сме дружно, нещата се случват ", сподели Хаджиев.

Възобновяването на този, въпреки и дребен ски център е от значително значение за развиването на спорта и туризма в Чепеларе. Остава отворена тематиката за оферти за употреба на зоната със ски учебни заведения и други заинтригувани. Това е мястото, на което първи стъпки в зимните спортове са създали толкоз доста деца от община Чепеларе. Чепеларе има обичаи в зимните спортове и спортисти с олимпийски, международни и европейски оценки, са почнали своята спортна кариера точно от „ Дьортевото “, разясниха на срещата.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР