Нов вариант на коронавируса, който има сходни характеристики с южноафриканската

...
Нов вариант на коронавируса, който има сходни характеристики с южноафриканската
Коментари Харесай

Нов щам на коронавируса в Ню Йорк, открит е при 12% от заразените


Нов вид на ковид а, който има сходни характерности с южноафриканската вариация, набира скорост в Ню Йорк , заяви Ройтерс, като се базира на научни данни, съобщи Нова ТВ.

Разновидността, известна като B.1.526, е разпозната за пръв път в проби, взети в Ню Йорк през ноември и доникъде на февруари към 12 на 100 от случаите на Ковид-19 в мегаполиса се свързват с нея, оповестиха учени от медицинския лицей " Вагелос " на Колумбийския университет.
Вариантът е разказан и в проучване, оповестено онлайн тази седмица от Калифорнийския софтуерен институт. И двете изследвания не са минали самостоятелна оценка.

Учените от Колумбийския университет споделят, че разбор на данни от обществено налични бази данни не сочи преобладаващо разпространяване на разновидностите от Република Южна Африка и Бразилия в пробите, взети в Ню Йорк и близките региони. " Вместо това откриваме огромен брой от този локален вид ", сподели доктор Ан-Катрин Улеман, учител по инфекциозни заболявания в колежа.

Изследването открива, че разновидността B.1.526 има сходни характерности, които будят паника, с разновидността B.1.351, разпознат първо в Южна Африка и с P.1., разпознат в Бразилия. Няколко изследвания откриха, че тези нови разновидности са по-устойчиви на съществуващите ваксини от по-ранните версии на ковид а.

Учените са обезпокоени главно от смяна в избрана част от шиповидния протеин на вируса, наименуван E484K, която е налице и в трите разновидността. Смята се, че разновидността в E484K отслабва имунния отговор на организма на ковид а.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР