Нов учебник за гимназиалните класове, разработен под покровителството на консервативното

...
Нов учебник за гимназиалните класове, разработен под покровителството на консервативното
Коментари Харесай

Нов учебник в Полша предизвика гневни реакции заради текст за раждането на деца

Нов учебник за гимназиалните класове, създаден под покровителството на консервативното полско държавно управление, провокира отрицание от негови критици, съгласно които това е опит за индоктриниране на младежите, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Критиките против учебника по модерна история, озаглавен " Историята и сегашното ", се концентрираха през последните дни върху фрагмент, в който се разказват съвременни подходи към сексуалността и раждането на деца. В текста, наподобява, се показва отрицателно отношение към оплождането ин витро, без категорично да се загатва този термин.

В фрагмента се споделя: " Все по-изтънчените способи за обособяване на секса от любовта и плодовитостта водят до разглеждане на секса като развлечение и на плодовитостта - като човешко произвеждане, някой може да каже размножаване. Това повдига един основополагащ въпрос: кой ще обича децата, създадени по този метод? "

Лидерът на опозиционната центристка партия " Гражданска платформа " Доналд Туск насочи рецензии против фрагмента, а също против министъра на образованието Пшемислав Чарнек и други членове на държавното управление, по време на среща със свои поддръжници предходната седмица.

" Може да прочетете, че децата, заченати посредством оплождане ин витро, са деца от ферми за размножаване, които никой не обича ", съобщи Туск. По адрес на държавните чиновници той сподели: " Няма граници за тяхната подлост. Няма линия, която да не са прекрачили. "

Полското министерство на образованието отхвърля фрагментът да се отнася за оплождането ин витро.

Чарнек заплаши да съди Туск за клюка, в случай че някогашният полски министър председател и бивш ръководител на Европейския съвет не се извини. Нито аз, нито министерството написа или издава учебници, акцентира той. По думите му в " Историята и сегашното " не се споделя, че никой не обича децата, заченати посредством ин витро процедури.

Образователното министерство реагира на изказванията на Туск, като написа в Туитър, че единствено " болен и засенчен от ненавист " разум би изтълкувал фрагмента от учебника по този метод, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР