Нов световен рекорд за продажба на нов автомобил в света

...
Нов световен рекорд за продажба на нов автомобил в света
Коментари Харесай

Продадоха последното Bugatti Chiron за 12 млн. евро!

Нов международен връх за продажба на нов автомобил в света бе изработен на аукцион в парижкия Лувър на 1 февруари вечерта. Това заяви Мате Римац, началник на " Бугати ", в персоналния си профил във фейсбук.

Последното създадено ново Bugatti Chiron Profilee взе участие на търг на RM Sotheby`s във френската столица и откри своя покупател за 12 милиона евро. Всъщност точната цена на неповторимото бугати е 9 млн. и 792 500 евро, само че с налози ще набъбне на въпросните 12 млн., прецизира хърватинът, прочут още и като " Илън Мъск на Балканите ".

Освен Bugatti Chiron Profilee на търг бяха изложени също по този начин и именитите Ferrari 250 GT, Alfa Romeo Giulia Zagato и Lamborghini Miura.

Това Bugatti Chiron Profiled бележи края на емблематичния W16 8-литров турбодвигател. Този мотор си сътвори международна популярност първо на Veyron, а по-късно и на Chiron. Като при последния модел чощността набъбна на страховитите 1600 к.с.

Рекордният Chiron е оцветен с небесносиня ливрея Atlantic Silver и Royal Blue въглерод. Цветове, които могат да бъдат открити и в кокпита на хиперавтомобила.

Уникалното Bugatti Chiron Profilee е в положение да вдигне 380 км/ч, като първите 100 км/ч доближава единствено 2,3 секунди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР