Нов спор се разгаря между Турция и Гърция за точната

...
Нов спор се разгаря между Турция и Гърция за точната
Коментари Харесай

Турция и Гърция в спор за границата им при Марица

Нов спор се разгаря сред Турция и Гърция за точната граница сред двете страни по река Марица, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на свои източници във външното министерство в Атина.

Според гръцките отчети в петък турските войски са окупирали линия земя, която нормално е под вода по това време на годината и се намира от гръцката страна на границата.
" Фронтекс " предизвестява за нова вълна от бежанци на границата сред Турция и Гърция Това ще се случи, откакто бъдат отстранени рестриктивните мерки поради ковид
Гръцкият външен министър Никос Дендиас съобщи в сряда, че има " спор " с Анкара, като сподели: " Речното корито се е трансформирало ".
Снимка: btvnovinite.bg
Анкара е уведомила Гърция, че речното корито „ доста се е трансформирало заради естествени и изкуствени аргументи “ от 1926 година насам, когато е била открита границата и за намиране на решение е нужна техническа съгласуваност, се споделя в известие на турското външно министерство.

Министерството съобщи, че разногласието може да бъде позволен посредством диалози сред механически делегации от двете страни - предложение, което Анкара беше предложила на Атина.

" Ние никога няма да позволим да бъдем изправени пред какъвто и да е приключен факт по нашите граници ", предизвестиха от министерството.

През март имаше вълнения и конфликти сред хиляди мигранти и полиция на гръцката граница, откакто Турция отвори вратите си за мигрантите да изоставен територията й в посока към Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР