Нов спор около преговорите за Брекзит. Великобритания е поискала от

...
Нов спор около преговорите за Брекзит. Великобритания е поискала от
Коментари Харесай

Нов спор около преговорите за Брекзит – Лондон иска от ЕС да не разкрива предложенията

Нов спор към договарянията за Брекзит. Англия е поискала от Европейски Съюз да резервира в загадка английските оферти, написа " Гардиън ".

Британското държавно управление е декларирало пред екипа на Европейската комисия, че трите " конфиденциални " документа, изпратени в четвъртък вечерта, не би трябвало да бъдат предоставяни на делегатите за Брекзит, които съставляват 27-те страни членки на Европейски Съюз.

Източници в Брюксел разясняват, че Комисията е декларирала пред английския договарящ екип, че всички страни членки би трябвало да получат достъп до предложенията, с цел да бъде изработен разбор и диалозите да продължат напред.

Шест седмици преди Брекзит на 31 октомври в Брюксел са обезверени от положението на диалозите. Последните хрумвания на " Даунинг стрийт " се преглеждат като същите.

Трите документа не обвързват английското държавно управление с съответно политическо решение. Те най-вече са свързани с въпроса за ирландската граница.

Дипломати от Европейски Съюз се оплакват, че ще бъде невероятно за договарящите да реализират прогрес, в случай че страните членки нямат опцията да проучват английските проекти за подмяна на защитния механизъм за Ирландия.

Междувременно основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние и английският министър за Брекзит Стивън Баркли реализираха съглашение да продължат " техническите диалози ", оповестяват от Европейската комисия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР