Нов списък от Министерството на културата зарадва 92-ма родни музиканти.

...
Нов списък от Министерството на културата зарадва 92-ма родни музиканти.
Коментари Харесай

Министърът на културата пенсионира Фънки и Икебаната

Нов лист от Министерството на културата зарадва 92-ма родни музиканти. Между тях са Деян Неделчев-Икебаната и Димитър Ковачев-Фънки. Те ще получават парични награди от 350 до 700 лева в продължение на три години, научи HotArena.

Вторият лист е продължение на първия подобен, в който бяха имената на 65 създатели, огромна част от тях носители на награди от „ Златният Орфей “. Това провокира бурни кавги, защото не е малко имена липсваха. Първи, който се разгласи за ощетен, бе Христо Кидиков. След няколко дни той получи опрощение Боил Банов и уверението, че ще бъде включен в идващ лист за разглеждане. Дуетът Братя Аргирови и артистът Деян Неделчев също влязоха в спор с министъра.

След това стана ясно, че Аргирови, Кидика и Икебана ще получават парични награди. Освен тях в листата са имената на Росица Кирилов, Георги Христов, Роберта и други. Като музикант от група „ Ера “ Фънки също е измежду утвърдените. Феновете на рокаджията се питат дали Ковачев ще одобри парите, поради изявление в него изявление, че в никакъв случай няма да е пенсионер, писа " България Днес ". 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР