Нов специализиран софтуер ще подпомага обработването на данните по хуманитарните

...
Нов специализиран софтуер ще подпомага обработването на данните по хуманитарните
Коментари Харесай

Софтуер подпомага обработването на данните по хуманитарните програми за украинците

Нов профилиран програмен продукт ще подкрепя обработването на данните по филантропичните стратегии за разселени лица от Украйна, заяви служебният министър на туризма Илин Димитров, който взе участие в 8-djd работна среща сред туристическия бизнес и локалната власт, която се организира в Стара Загора.

Над 20 души в Министерството на туризма сега се занимават с обработването и инспекцията на документите при кандидатстването по филантропичните стратегии за разселени лица от Украйна и всичко се прави ръчно, сподели Илин Димитров:

" Събраха предложения от няколко компании, направиха се презентациите и най-после едната от тях създаде програмен продукт, който да ни помогне в изчисляването на компенсациите, по-бързо - в този момент сега в границите на 10 минути ние свършваме работа, която министерството прави за две седмици ".

През актуалната седмица ще бъдат финализирани заплащанията за отчетните интервали за месеците юни, юли и август. Започва работа по първата част на филантропичната стратегия с разглеждане на обновени данни, подадени от местата за настаняване.

Министерството на туризма се ангажира да направи организацията, с цел да се изплащат суми на хотелиерите всяка седмица или най-малко няколко пъти в месеца.

" Вече човешкият фактор ще е лимитиран, не можем да приказваме за индивидуалност, не можем да приказваме за какъвто и да е вид интервенция - автоматизирано ще се счита, даже престои надграждане, където хотелиерите да получават автоматизирани известия за какво не са платени избран брой нощувки, каква е повода, с цел да стане ясно, че те не са ощетени съзнателно ".

Около 13 хиляди бежанци от Украйна се намират сега в местата за настаняване и те спадат непрекъснато, като се чака скоро да спаднат под 10 хиляди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР