Нов сметосъбиращ автомобил, който да повдигне нивото на чистота в

...
Нов сметосъбиращ автомобил, който да повдигне нивото на чистота в
Коментари Харесай

Нов сметосъбиращ автомобил ще бъде закупен за нуждите на община Ловеч

Нов сметосъбиращ автомобил, който да повдигне равнището на непорочност в 34-те обитаеми места на община Ловеч, ще бъде закупен. Около това са се обединили общинските съветници на днешното си съвещание.
Предложението било подкрепено и от 27 кметове и кметски наместници.

Новият сметосъбиращ автомобил ще коства 240 хиляди лв.. Той би трябвало да бъде закупен посредством лизинг, като в началото се платят 100 хиляди лв., е станало ясно още на съвещанието.

Съветниците са приели отчет за нужните разноски за 2021 година за реализиране на дейностите по събиране и превозване на битови боклуци до уреди и съоръжения за тяхното отнасяне, отнасяне на битовите боклуци в уреди и съоръжения и поддържане на чистотата на териториите за публично прилагане.

Предвижда се още с 20 % нарастване на разноските по отношение на последните утвърдени такива, които последно са увеличавани през 2018 година. Най-значителни - 32.6 на 100 от общите, са разноските за поддържане на чистотата на публичните площи.
Общият размер на нужната сума е изчислена на близо 4 милиона лв. с Данък добавена стойност, показват още от общинската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР