Нов скандал се завихри на днешното заседание на Народното събрание,

...
Нов скандал се завихри на днешното заседание на Народното събрание,
Коментари Харесай

Нов скандал в Народно събрание, Ива Митева свика председателски съвет

Нов скандал се завихри на днешното съвещание на Народното събрание, което евентуално ще бъде едно от последните. Президентът Румен Радев разгласи, че 11 май - вторник е най-ранната допустима дата за разформироване на Народното събрание.

Депутатите от „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “, както и от „ Българска социалистическа партия за България “ упорстват в дневния ред да бъде включена точката за преизчисление на пенсиите и основаване на краткотрайна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на дейностите и бездействията на способените органи по отношение на противозаконни градежи и обекти на територията на Лесопарк " Росенец ", в региона на нос " Чукалята ", гр. Бургас.

Отхвърлено бе предлагането на Корнелия Нинова точката за преизчисляване на пенсиите да се гледа в дневния ред за петък.

След серия от пререкания ръководителят на Народното събрание Ива Митева изиска отмора и свика председателски съвет.

В програмата на депутатите беше планувано чуване на управлението на Комисията за енергийно и водно контролиране за новите цени на тока, парното и водата. На дневен ред са и плановете за основаване на краткотрайни комисии за законността на обектите на „ Росенец “ и за определяне дейностите на органите на реда по време на митингите предишното лято, както и първо четене четири законопроекта, импортирани от „ Изправи се! Мутри, вън! “. Два от тях са за промени в Закона за изключителното състояние - единият планува добавката от 50 лв. към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат насилствените дейности по събиране на обществени вземания от жителите по време на пандемията.

С другия законопроект се предлага поддръжка за бизнеса на стойност 200 милиона лв., като се планува компании с над 30 % намалели доходи да получат еднократна помощ в размер на четири средномесечни заплати, а започващите компании - осем.

В програмата на Народното събрание са първо четене на измененията в Закона за лечебните заведения, които плануват държавните и общински лечебни заведения да бъдат извадени от обсега на Закона за обществените предприятия и промени в Закона за персоналната помощ с оферти за връщане на остарелия режим за приемане на персонални асистенти.

В дневния ред е планувано разискване на плана на Българска социалистическа партия за възлагане на Министерски съвет да договаря за съветската ваксина против Covid-19 „ Спутник V”.

В рамките на парламентарната комисия за проверка на досегашното ръководство би трябвало да продължи чуването на предприемача Светослав Илчовски.

Преди два дни зърнопроизводителят насочи обвинявания в рекет на най-високо равнище, в това число към премиера Бойко Борисов и районния министър Петя Аврамова.

Аврамова твърди, че не познава Илчовски, а Борисов дефинира обвиняванията му като " подгрети остарели манджи ".

По проект комисията за проверка би трябвало да изслуша и представители на институциите и частните реализатори по отношение на построяването на станалата известна подпорна стена с хотелски стаи в морската околност Алепу.

За през днешния ден е планувано и съвещание на парламентарната здравна комисия, която би трябвало да изслуша отрасловия министър в оставка Костадин Ангелов, шефа на НЗОК и ръководителите на оперативния и имунизационния щаб. Управителят на Здравната каса ще запознае комисията с осъществяването на бюджета към 30 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР