Нов скандал избухна между партньорите в коалицията "Обединени патриоти" -

...
Нов скандал избухна между партньорите в коалицията "Обединени патриоти" -
Коментари Харесай

Патриотите пак се хванаха за гушите заради вестника на Атака

Нов скандал избухна сред сътрудниците в обединението "Обединени патриоти " - този път поради партийния орган на "Атака " - едноименния вестник. Основният спор е сред водача на групировката Волен Сидеров и ръководителя на НФСБ Валери Симеонов - кой кого е вкарал в политиката. Нещо от рода на безконечната дискусия кое е първо - яйцето или кокошката. Привържениците на Сидеров настояват, че той е проправил пътя на Симеонов до политическата сцена. Но хората от НФСБ опонират, че водачът на "Атака " е основал партията си и е станал политик с помощта на телевизия "Скат ".

Повод за следващото напрежение в патриотичната група стана челото на новия брой на в. "Атака ", който беше донесен в парламентарните коридори в сряда (6 февруари). Изданието се носи всяка седмица и се популяризира гратис. Челният материал на вестника е отдаден на Валери Симеонов и по-точно е отговор на обидна подготовка от негова страна. Преди седмица в изявление за столичен ежедневник водачът на НФСБ е нарекъл органа на "Атака " "парцал ". В последния си брой пък той излезе със заглавие на първа страница: "Валери, този "парцал " те изстреля от Бургас в Народното събрание ", а създателите на публикацията са се подписали с псевдонима "Пасквилчици ". Според нея лидерът на НФСБ щял да си остане "бургаски кабелджия " без Волен Сидеров и "парцала ".

"Води се поредна политика на неоснователни нападки против съдружни сътрудници от страна на "Атака ", означи Симеонов във връзка на заглавната страница на вестника. Според него това в действителност е следващият епизод. След което отхвърли по-нататъшен диалог по тематиката. "Абсурд е да разясня малотиражката на партия "Атака ". Недейте ме смъква на това равнище. Не ме обиждайте. Нека си споделят каквото си желаят ", безапелационен бе той.

Партийният му заместител Валентин Касабов пък сподели, че да се твърди, че Валери Симеонов дължи политическата си кариера на "Атака ", е все едно кравата да суче от телето. Касабов напомни, че началото на политика Волен Сидеров е обещано от телевизия "Скат " някъде през 2004-а. Освен това в продължение на 10 години Симеонов е помагал логистично на партия "Атака ". По думите му тя е отроче на "Скат " и Валери Симеонов. "Да запитвам сътрудници, публицисти, по-младите и по-старите могат ли да създадат партия без знанието на притежателя, без парите на притежателя, без помощта на телевизия "Скат ", зададе въпрос Касабов.

Изказване по тематиката направи и депутатът от "Атака " Николай Александров. Той съобщи, че на никого не е прелестно някой да наскърбява труда му. Според него публицистите от вестника са се отнесли със публикацията си за Симеонов чисто професионално. "Няма какво да изяснявам думите на Валери Симеонов. Той не може да изясни още думите си на майките на деца с увреждания, нито на гласоподавателите на "Атака " преди време за "лумпени ", продължи депутатът. За Александров по-важно оттук нататък е по какъв начин партиите в дребната коалиция се движат чисто политически. А този човек (Валери Симеонов) трябвало да излезе и да каже какви правила пази, другояче всеки можел да се показва "красиво ".

На въпрос дали от "Атака " ще изискат опрощение от ръководителя на НФСБ Николай Александров отговори: "Ако веднъж си изискал нещо от някого и той не ти го е дал, повторно да го поискаш, става към този момент рецидив. Какъв е смисълът? "

Напрежението и неяснотите в дребната коалиция тлеят от месеци. Неотдавна Валери Симеонов намерено призна, че с водача на "Атака " нямат връзка. В средата на януари той изясни, че двамата няма по какъв начин да си приказва, защото не се виждат на съвещания на парламентарната група на "Обединени патриоти ". От "Атака " пък разпространиха прессъобщение, че съвещанията се провалят не поради тях, а поради отсъствието на депутатите от НФСБ.

Провали се и последният опит за съдружен съвет по-миналата седмица, за който обаче нямаше публична информация, а по-късно Сидеров отхвърли въобще да е бил поканен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР