Нов сигнал до за фриволно поведение на преподавател от Медицинския

Нов сигнал до за фриволно поведение на преподавател от Медицинския ...

Нов скандал с преподавател в час по анатомия: Искате да квичите!


Нов сигнал до за фриволно поведение на преподавател от Медицинския университет в София. След като вчера телевизията излъчи смущаващи сцени, заснети от студенти по време на онлайн лекция, по случая започна проверка.

Междувременно, втори скандален клип с участието на преподавател от МУ-София пристигна на редакционната поща. Действието се развива в онлайн час по анатомия. Главен герой в смущаващата сцена е асистент д-р Делчо Андреев. Още по темата21 яну 2021 08:36193"А-о-а-о-йес... това квичене, защото вие това искате. Трябва да бъдете нещо велико. Вие сте цвета на човечеството и трябва да квичите", казва преподавателят. Следва реакция от студентка, която не желае да слуша повече.

Подобно отношение студентите получавали често, твърдят източници на телевизията. Клипът от лекцията на д-р Андреев поставя въпроса – изолиран случай ли е този род поведение или обичайна практика за преподавателите в Медицинския университет?!

Припоняме ви, че в неудобна ситуация попадна и преподавателка по биохимия. След като Bulgaria ON AIR излъчи кадрите с нейно участие, във висшето заведение започна проверка, а в понеделник ще се проведе извънреден ректорски съвет. Втори ден официален коментар от ръководството на учебното заведение няма.

Част от студентите излязоха в защита на своята преподавателка, която се ползва с висок авторитет сред тях.

"Не смятаме, че видяното е кой знае колко фрапиращо, а още по-малко, че е достатъчно основание, за да загуби работата си един от най-отдадените преподаватели. Особено в днешно време, всеки може и намира много по-фрапиращи неща онлайн. Всъщност, в епицентъра на този „скандал“ на първо място е превъзнесеното възмущение на лицемери, и едва на второ едната грешката на един човек. Според нас, случилото се е изключение, не правило и не би трябвало да обезсмисля иначе съвестната ѝ работа", се казва в позицията им.

Пред Новините ON AIR обаче третокурсници, чиято самоличност не разкриваме по обясними причини, разказаха - една от групите е заплашена, че няма да завърши, поради подозрения, че е разпространила видеото.

Скандалът в Медицинския университет бе коментиран и от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Не мога да го коментирам... думата не ми идва! Аз също водя такива лекции на студенти по хируригя. Недоумявам. Кой е принципал... доколкто знам висшите училища са автономни. Има ректор, има общо събрание като върховен орган", каза той.

Ректорът на Медицинския университет отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR, преди вътрешната проверка да приключи.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg