Нов сексскандал избухна във Ватикана, написа Ню Йорк таймс. От

...
Нов сексскандал избухна във Ватикана, написа Ню Йорк таймс. От
Коментари Харесай

Нов сексскандал тресе Ватикана

Нов сексскандал избухна във Ватикана, написа Ню Йорк таймс.

От архивите на Светия трон изтече конфиденциален циркуляр, който разпъва чадър над сластни свещеници. В документа, който не е датиран, се показва, че чиновниците на Римокатолическата зърква, станали биологични татковци, се отървават единствено с мъмрене. Съществуването на документа бе доказано от представителя на папа Франциск – Алесандро Джиоти. До разкритието се стигна откакто ирландецът Винсънт Дойл описа пред изданието своята история.

"На 28 години разбрах, че моят кръстник, духовник в Корк, ми е и биологичен татко. Това е новият скандал ", сподели жителят на Ейре. Римокатолическата черква не разрешава на свещениците си на всички равнища да подписват брак и да имат деца.

Историята за документа за покриване на сластните отци излезе в навечерието на предстояща епископска конференция в Рим. Свещенослужителите ще разискват казуса с техните колеги-педофили.

Папата през почивните дни лиши от ранг някогашния кардинал и архиепископ на столицата на Съединени американски щати Вашингтон Теодор Маккормик. Поводът за невижданата мярка бяха обвинявания към американския духовник в обич към млада плът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР