Нов рекорд по избирателна пасивност се очертава да отбележи Пазарджишко

...
Нов рекорд по избирателна пасивност се очертава да отбележи Пазарджишко
Коментари Харесай

Избирателната активност в Пазарджишко - по-ниска отколкото в отпускарския юли 2021-ва

Нов връх по изборна бездейност се обрисува да означи Пазарджишко на днешния избор за народни представители. Още в първите часове след отварянето на секциите членове на комисии споделиха наблюденията си, че гласуваллите са най-малко 10-15% по-малко, в сравнение с предходни парламентарни избори. Което се виждаше и от обстановката в близост - опашки, каквито е имало преди години пред вратите на секциите, в този момент нямаше. Пред някои нямаше даже нито един човек.

Възрастни хора отделиха време да отидат до двора на Спортното учебно заведение, в което се обитават няколко секции, с цел да си събират кестени за лек. Но по този начин и не влязоха в местата за гласоподаване, въпреки те да бяха безусловно на метри от тях. Не заради нямане на време, а от отвращение и увереност, че гласът им към този момент не значи нищо, както разясниха.

Гражданската бездейност се удостоверява и от данни на Районната изборна комисия. Към 11:00 часа през днешния ден упражнилите правото си на избор в Пазарджишко са били 8,63% - по-малко, в сравнение с даже през отпускарския юли 2021 година, когато се организира предходният парламентарен избор - тогава по същото време е регистрирана 10,95% интензивност.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР