Нов расистки скандал в италианската Серия А. Нападателят на Бреша

...
Нов расистки скандал в италианската Серия А. Нападателят на Бреша
Коментари Харесай

Нов расистки скандал в Италия, този път заради Балотели

Нов расистки скандал в италианската Серия " А ". Нападателят на " Бреша " Марио Балотели понесе куп обиди от почитатели на " Верона " по време на дуела сред двата отбора от 11-ия кръг. Срещата даже бе спряна за няколко минути, откакто Супер Марио не устоя, даде знак, че е чул виковете и се насочи към тунела на ст. " Марк Антонио Бентегоди ".

Чашата преля в 54', когато Балотели бе покрай вратата на " Верона " и расистките обиди се ускориха, а той изрита яростно топката към бранша с гостуващи почитатели. Главният арбитър Маурицио Мариани спря дуела, в това време дикторът на стадиона предизвести, че има заплаха мачът да не се доиграе, в случай че ентусиастите на " Верона " продължат.
Снимка: Getty Images
В последна сметка Балотели остана на терена и се разписа в 85', само че голът се оказа почетен. " Верона " се наложи с 2:1, защото преди Супер Марио точни за домакините бяха Салседо и Песина.

Това е следващият случай на расизъм по италианските терени през този сезон. Вчера дербито сред " Рома " и " Наполи " в Рим също бе спряно за няколко миниути поради расистки викания от почитателите на " вълците " към Калиду Кулибали. Тифозите на " Рома " се демонстрираха и през октомври, когато нападнаха по същия метод Роландо Виейра от " Сампдория ". В началото на акцията расизъм имаше и от последователите на " Каляри " към Ромелу Лукаку от " Интер ".
Коментатор: Можеш да спреш Лукаку единствено с 10 банана Телевизията неотложно уволни 80-годишния си служител
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР