Нов преносим респиратор за интензивни грижи на немската марка Dräger

...
Нов преносим респиратор за интензивни грижи на немската марка Dräger
Коментари Харесай

„ЗК България Иншурънс“ АД дари респиратор на столичната болница „Доверие“

Нов портативен респиратор за интензивни грижи на немската марка Dräger Oxylog 3000 получи екипът на болница „ Доверие “ – София. Апаратът бе дарен от Застрахователна компания България Иншурънс, която е дълготраен сътрудник на лечебното заведение.

Дарението е безвъзмездно и абсолютно,  и е предопределено за новосформираното звено за битка с Covid-19, откакто управлението на здравното заведение разгласи на 20-ти октомври, че се реорганизира, с цел да се включи в битката за лекуване на инфектирани с ковид.

От България Иншурънс оповестиха,  че решението за финансовата поддръжка е взето незабавно, откакто управлението на МБАЛ „ Доверие “ – София им е споделило, че от м. май т.г., се търси опция за закупуване животоспасяващата инсталация в изискванията на пандемия от Covid-19.

„ Като социално-отговорна компания продължаваме напъните си да бъдем оптимално потребни на нашите клиенти и сътрудници, на общността, в която живеем и работим. Радваме се, че успяхме да подпомогнем МБАЛ „ Доверие “ и да осигурим част от нужната им инсталация, с цел да могат да дават навременна и животоспасяваща грижа за тежко болните пациенти. Чрез дарението бихме желали да изкажем и нашата признателност към всеотдайността на медиците и чиновниците на МБАЛ „ Доверие “  и да подкрепим напъните им в изискванията на ковид епидемията “, съобщи Николай Логофетов, Изпълнителен шеф на ЗК България Иншурънс.

„ Това е един доблестен жест от страна на нашите сътрудници от ЗК България Иншурънс. Дарението е навременно и належащо, и взема решение ненапълно казусът с нужната ни инсталация. Респираторът ще улесни работата на сътрудниците в битката с COVID-19.  Благодарим за голямата им съпричастност към живота и здравето на хората и огромната им обществена ангажираност ", разяснява доктор Димитър Гугутков, Изпълнителен шеф на МБАЛ " Доверие " – София.

Екипът на „ ЗК България Иншурънс “ АД следи деликатно спешната обстановка и декларира своята подготвеност за дълготрайна поддръжка на здравния бранш, който е на първа линия в борбата с пандемията, показват от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР