Нов пожар на територията на Пазарджишка област. Пожарът е възникнал

...
Нов пожар на територията на Пазарджишка област. Пожарът е възникнал
Коментари Харесай

Нов пожар пламна в Пазарджишко

Нов пожар на територията на Пазарджишка област. Пожарът е зародил в региона на село Црънча. Горят сухи треви, само че има заплаха да отиде към широколистна гора. Няма заплаха за обитаемото място, удостовери за Българска национална телевизия комисар Ангел Ангелов, шеф на противопожарната работа в Пазарджик. Пожарът е над военното отделение в Црънца.

Три противопожарна коли от Пазарджик и Пещера са изпратени към мястото.

Трети ден продължава битката с естествената буря в село Елшица. Два от петте сектора, които продължаваха да горят сутринта, към този момент са загасени. Продължава битката с останалите три. Хеликоптер обливаше региона до обяд, само че беше преценено, че би трябвало да бъде изпратен на по-критично място.

60 пожарникари и тежка техника прокараха тази нощ 11- километрова полоса в региона на Елшица. Така към този момент е несъмнено, че пожарът няма да се разрасне. Две огнища обаче към момента тормозят пожарникарите.

" Двете места са в иглолистна гора, която е мъчно налична. Няма пътища до там и се работи единствено на ръка. Колегите, с доброволците, вземат участие в гасенето. За тези огнища използваме наземните сили и ще използваме хеликоптера ", сподели комисар Ангел Ангелов, шеф на районен съд ПБЗН- Пазарджик.

Продължават да идват голям брой доброволци от цялата страна, с цел да оказват помощ за по-бързото справяне с бедствието.

Доброволци и пожарникари през днешния ден ще обработят още един път прокараната нощес 11- километрова просека.

Областният шеф на Пазарджик Трендафил Величков сподели, че продължава частичното бедствено състояние, до момента в който не са сигурни, че и последната тревичка от пожара е изгасена.

И през днешния ден замерванията на екоинспекцията в Пазарджик не регистрираха нездравословни излъчвания в региона на пожара.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР