Нов подход в изучаването на романтичните взаимоотношения, доверието в двойката

...
Нов подход в изучаването на романтичните взаимоотношения, доверието в двойката
Коментари Харесай

Нов поглед към изневярата

Нов метод в проучването на сантименталните взаимоотношения, доверието в двойката и упованията от любовта очаквайте с логото на издателство " Хермес ". Всеки от нас може да се изкуши да изневери на колегата си, както е допустимо и ние самите да станем рогоносци.

Свикнали сме да гледаме на изневярата като на покруса, като на най-унизителното и непростимо изменничество. Но дали всички изневери са идентични? Каква е действителната цена, която се постанова двойката да заплати след измяната? И толкоз ли е съществено действието, че постоянно да води до раздробяване на фамилията и връзките? В тази провокативна книга психотерапевтът Демиан Букай изследва изневярата в актуалния свят. От рецензия към многовековната доктрина за верността до пояснение на биологичните и обществените фактори, обуславящи изневярата, създателят предлага нов взор към този комплициран проблем.

Резултатът е покана да го приемем с същинските му контури: нито като фриволна игра без последици, нито като провинение, което във всички случаи води до трагични последици. А като предизвикателство, през което двойката би трябвало да премине, взимайки решения съгласно личната си визия за взаимно бъдеще. Демиан Букай е психиатър и психотерапевт. Специалист е по гещалттерапия, само че е минал образование и в други лечебни практики.

Работи като терапевт съветник на възрастни, двойки и фамилии. Освен това се занимава с онлайн съвещания, помагайки по този метод на пациентите си от разнообразни страни. Води семинари в цяла Латинска Америка. Сътрудничи на испанското списание " Менте сана ". На българския пазар е прочут с книгите си " Погледни още веднъж ",  " Родители и деца ", на която е съавтор с Хорхе Букай, и " Наръчник за двойки ".  В своята работа насочва вниманието ни към киното и литературата като лечебно средство.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР