Нов пакет от мерки за икономическа подкрепа, осигуряване на общинско

...
Нов пакет от мерки за икономическа подкрепа, осигуряване на общинско
Коментари Харесай

Ето какво реши местният парламент на днешното си заседание

 Нов пакет от ограничения за икономическа поддръжка, обезпечаване на общинско финансиране за строително-ремонтни действия във варненски учебни заведения и детски градини, подкрепяне на обществено слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми, облекчение на изискванията за кандидатстване по фонд " Култура “. Това са част от решенията, които взе Общинският съвет във Варна на днешното си съвещание.  

Над 600 хиляди лв. ще костват строително-ремонтните действия в три варненски учебни заведения и две детски градини, за които Община Варна ще обезпечи финансиране. 132 хиляди лв. с Данък добавена стойност ще получи НУ " Васил Левски “ в кв. " Аспарухово “, което беше затворено за насилствен ремонт. Средствата са нужни за качествено привършване на ремонтните действия и гарантиране на сигурни и безвредни условия за учениците и личния състав на учебното заведение.

Други 127 хиляди лв. ще бъдат предоставени на Варненската комерсиална гимназия " Георги С. Раковски “. На 106-годишната постройка на учебното заведение бе направена огромна реорганизация с финансиране по Оперативна програма " Региони в напредък “, само че дейностите за ремонт на двора, оградата и игрищата не бяха включени в плана.

Предвижда се главен ремонт и на спортните площадки навън в I ЕГ, в която се образоват близо 1 200 възпитаници. Средствата, нужни за планиране, реорганизация и преустрояване на оборудванията, са в размер на 324 хиляди лв.. От тях 170 хиляди лв. ще бъдат обезпечени от икономията при преустройството на столовата на учебното заведение в зала за културни мероприятия.

Съветниците утвърдиха и преструктуриране на бюджета на функционалност " Образование “ за обезпечаване на спомагателни средства за главен ремонт и реорганизация на площадки за игра навън в ДГ 47 " Люляче “ в кв. " Галата “ и ДГ 39 " Приказка “ в ж.к " Владислав Варненчик “. Общата сума за две детски градини е близо 44 000 лева

С решение на Общинския съвет ще бъдат отпуснати близо 195 хиляди лв. за ремонта на Оперативното поделение в МБАЛ " Св. Анна “. Този бранш, в който годишно се правят приблизително по 11 600 интервенции, не бе ремонтиран главно от 25 години. По време на строително-ремонтните действия породиха непредвидени разноски, които общината като акционер в сдружението ще покрие.

Общинският съвет даде единодушието си 226 души да получат еднократна обществена помощ от общината. С днешното решение утвърдените от началото на годината молби са близо 400 при 270 за цялата предходна година. Други 92 души със здравословни проблеми ще вземат финансова помощ за лекуване, а 20 двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подкрепени със средства от общинския инвитро фонд.

След необятна полемика беше обещано единодушие фондация " Лъки Хънт “ да поеме грижата за бездомните кучета на Варна. С решение на локалния парламент Община Варна и неправителствената организация ще подпишат контракт за взаимна активност.

Гласувани бяха промени също в правилника за работа на фонд " Култура “ и в насоките за кандидатстване по направленията на общинския фонд. До дни ще бъде оповестена трета изключителна сесия за набиране на планове при облекчени условия за кандидатстване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР