Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха

...
Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха
Коментари Харесай

Сгащиха турчин с 500 000 паунда на Капитан Андреево

Нов опит за преместване на огромно количество недекларирана валута предотвратиха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”, оповестяват от Агенция " Митници ".

На 04.07.2022 година, към 18.25 часа, на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в хладилния елемент на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина са открити полиетиленови пликове с банкноти в купюри от 5, 10, 20 и 50 английски лири.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 531 315 английски лири с левова равноценност 1 208 890 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково-Териториално поделение – Свиленград.

Водачът – 36-годишен турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери.

Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР