Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха

...
Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха
Коментари Харесай

Спипаха над 500 000 недекларирани британски лири на Капитан Андреево


Нов опит за преместване на огромно количество недекларирана валута предотвратиха митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград.

На 4 юли към 18:25 часа, на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в хладилния елемент на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина, са открити полиетиленови пликове с банкноти в купюри от 5, 10, 20 и 50 английски лири. Общото количество на откритата недекларирана валута е 531 315 английски лири с левова равноценност 1 208 890 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане под надзора на прокуратурата. Водачът – Д.К (36 г.), турски жител, е притеглен като обвинен.

Само ден преди този случай, на пункта в товарен микробус от Англия през България за Турция бяха открити незаконно пренасяни 484 160 английски паунда и 11 240 шотландски паунда, равняващи се на 1 118 221 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР