Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха

...
Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха
Коментари Харесай

Откриха над половин милион британски лири в хладилен агрегат на камион

Нов опит за преместване на огромно количество недекларирана валута предотвратиха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

На 04.07.2022 година, към 18.25 часа, на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в хладилния елемент на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина са открити полиетиленови пликове с банкноти в купюри от 5, 10, 20 и 50 английски лири. Общото количество на откритата недекларирана валута е 531 315 английски лири с левова равноценност 1 208 890 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково- Териториално поделение –Свиленград. Водачът – Д.К на 36 години, турски жител, е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и цената е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР