Нов опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите

...
Нов опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите
Коментари Харесай

Иззеха близо 2 кг контрабандни златни накити за 249 543 лв. на „Капитан Андреево“

Нов опит за незаконно преместване на златни украшения предотвратиха митническите чиновници на митнически пункт " Капитан Андреево " , оповестиха от Агенция " Митници ".

На 7 август, на пункта идва автомобил с непозната регистрация, ръководен от немски жител, пътуващ от Турция за Германия.

Превозното средство, в което пътували петима души, три от които малолетни, е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в пътнически куфар измежду облеклата са открити шест полиетиленови плика, съдържащи произведения от жълт метал - гривни, огърлици и синджири.

Според направената от вещото лице експертиза накитите са от 22-каратово злато с тегло 1980.50 грама на стойност 249 543 лв..  По случая се води следствие под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Контрабандните бижута са арестувани. Спрямо лидера е взета мярка за неотклонение " парична гаранция " , както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор

През последните седем дни митническите чиновници на " Капитан Андреево " са задържали над 10 кг златни и над 1.5 кг сребърни украшения на стойност над 960 000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР