Нов опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите

...
Нов опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите
Коментари Харесай

Иззеха близо 2 кг контрабандни златни накити за 249 543 лв. на „Капитан Андреево“

Нов опит за незаконно преместване на златни украшения предотвратиха митническите чиновници на митнически пункт "Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция "Митници ".
На 7 август, на пункта идва автомобил с непозната регистрация, ръководен от немски жител, пътуващ от Турция за Германия.
Превозното средство, в което пътували петима души, три от които малолетни, е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в пътнически куфар измежду облеклата са открити шест полиетиленови плика, съдържащи произведения от жълт метал - гривни, огърлици и синджири.
Според направената от вещото лице експертиза накитите са от 22-каратово злато с тегло 1980.50 грама на стойност 249 543 лв.. По случая се води следствие под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.
Контрабандните бижута са арестувани. Спрямо лидера е взета мярка за неотклонение "парична гаранция ", както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор
През последните седем дни митническите чиновници на "Капитан Андреево " са задържали над 10 кг златни и над 1.5 кг сребърни украшения на стойност над 960 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР