Нов наркотик убива младежи във Финландия, а смъртоносният синтетичен опиат

...
Нов наркотик убива младежи във Финландия, а смъртоносният синтетичен опиат
Коментари Харесай

Нов наркотик убива във Финландия и Русия

Нов опиат убива младежи във Финландия, а смъртоносният синтетичен опиум се появи към този момент и в Русия, написа в заглавие съветският в. " Известия ".

Финландия записва от ден на ден смъртни случаи поради приложимост на незнайни наркотични препарати, минимум 10 души са умряли през април в градовете Хелзинки и Турку. Тези дни локалната фондация " А-клиниккасатио " заяви, че в таблетки на лекарство срещу тревожни положения е открит наркотичният аналгетик фентанил.

Фалшифицирани психотропни препарати, примесени с опиати, бяха иззети от финландските митници и през 2016 и 2019 година Едно лекарство против тревожни положения, публикувано в Европа, от дълго време към този момент има неприятна популярност, тъй като го купуват наркомани, смесват го с алкохол и други лекарства, а това води до гибел. Днешната вълна обаче е надалеч по-опасна от предходните единични смъртни случаи, отбелязва вестникът.

Употребата на фентанил е строго лимитирана в Русия. Той се доставя на европейския черен пазар от азиатски лаборатории, каквато може би има към този момент и във Финландия, показва пред вестника неназован наркополицай.

В балтийските и източноевропейските страни фентанилът е прочут като " белия китаец " още от началото на века. Естония пострада изключително мощно, защото дефицитът на хероин там през 2010-2012 година бе обезщетен от наркотрафикантите таман с фентанил. Веществото е извънредно рисково, тъй като в доста случаи даже лекарите не могат да спасят хора, които са го използвали, написа " Известия ".

Големи количества от опиоидния аналгетик се създават в Китай. През 2018 година Пекин даде обещание на тогавашния американски президент Доналд Тръмп да спре това произвеждане, отразило се пагубно върху наркоситуацията в Съединени американски щати. Обещанията останаха неизпълнени и през 2019 година Тръмп анулира всички, даже легалните доставки на веществото в Щатите. " Фентанилът убива стотици хиляди американци годишно ", съобщи тогава той.

В края на април т. година американската Агенция за битка с опиатите (DЕA) заяви обаче, че опасността въобще не е изчезнала. Щатските сили на реда конфискуват от ден на ден фентанил, идващ и от лаборатории в Мексико.

Президентът на съветския клон от Международната полицейска асоциация Юрий Жданов предизвести неотдавна, че опиатът може всеобщо да се популяризира и в Русия. Веществото все по-често се загатва в полицейските сводки от Сибир и Далечния изток - райони, граничещи с азиатски страни, акцентира " Известия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР