Нов, мутирал и много по-заразен щам на коронавируса бе открит

...
Нов, мутирал и много по-заразен щам на коронавируса бе открит
Коментари Харесай

Откриха нов, още по-заразен щам на COVID-19 в Хонконг

Нов, мутирал и доста по-заразен вариант на ковид бе открит в Хонконг, заяви South China Morning Post, представен от ТАСС.

Сега всеки болен човек може да болести четирима по време на третата вълна на разпространяване, която стартира в Хонконг, оповестява вестникът.

" Международно изследване сподели, че разновидността на ДНК в най-разпространения вариант на вируса го е направил с цели 31% по-заразен. Ако през март един инфектиран с първичния вариант на вируса е заразявал 2,5 до 3-ма души, то в този момент с разновидностите един човек може да болести четирима други. Засега няма доказателства, че вирусът е станал по-смъртоносен ", споделя Габриел Люнг , декан на Медицинския университет в Хонконг.

Новата вълна в Хонконг е обвързвана с фрапантното разхлабване на ограниченията против ковид и неспазването на обществена отдалеченост. Според здравните управляващи новите огнища са пламнали в региони към два ресторанта и един старешки дом. В момента градът организира сред 4 и 5 хиляди проби за ковид дневно. За да спрат ново огнище на заболяването, учените посъветваха управляващите да се възстановят рестриктивните мерки в местата за хранене.

Служители на здравното министерство предизвестиха, че третата вълна на ковид в Хонконг ще се окаже най-сериозната, откакто за ден 61 души дадоха позитивни проби за инфекцията. В Хонконг общият брой на случаите е 1431, а седем пациенти са умряли.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР