Нов лидер беше излъчен в Обиколката на Италия след пробягването

...
Нов лидер беше излъчен в Обиколката на Италия след пробягването
Коментари Харесай

Ян Поланц поведе в Джирото след 12-ия етап

Нов водач беше излъчен в Обиколката на Италия след пробягването на днешния 12-и стадий - 158 километра от Кунео до Пинероло. Това е словенецът Ян Поланц от отбора на UAE Team Emirates, който взе розовата фланелка на лидер във краткотрайното генерално класиране от съотборника си Валерио Конти.
 Калеб Юън с втора етапна победа в Джирото
Иначе стадият беше извоюван от италианеца Чезаре Бенедети от тима на Bora-Hansgrohe. Бенедети, който през по-голямата част от кариерата си е бил в ролята на асистент на други да блеснат, този път съумя да застане под прожекторите с първата си победа като експерт.

31-годишният Бенедети беше част от откъсналата се група от 25 колоездачи. В последните 2 километра той и още четирима други състезатели съумяха да се откъснат пред останалите и с заключителен спринт изпревари сънародника си Дамяно Карузо (Bahrain-Merida) и ирландеца Едуард Дънбар (Team Ineos). Тримата финишираха с време от 3:41:49 часа.

Новият лидер в генералното класиране Ян Поланц приключи шести с пасив от 25 секунди по отношение на челната тройка, което му бе задоволително обаче да се изкачи от 23-то до първо място в общото нареждане.

След 12-ия стадий Поланц води с общо време 48:49:40 часа и има преднина от 4:07 минути пред сънародника си Примож Роглич (Jumbo-Visma), който е втори. Трети в класирането за " розовата фланелка " е Валерио Конти (UAE Team Emirates) на 4:51 минути, който през днешния ден финишира на 11:16 минути зад спечелилия Бенедети.

Предстоящият на следващия ден 13-и стадий от Джирото, който е и вторият следващ планински, е 196 километра от Пинероло до Чересоле Реале, като по пътя си състезателите ще би трябвало да преодолеят и две височини от първа категория с една от второкласен сред тях.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР