Нов инфраструктурен мегапроект планира да реализира Русия в следващите години

...
Нов инфраструктурен мегапроект планира да реализира Русия в следващите години
Коментари Харесай

Новият руски инфраструктурен мегапроект - за около 30 милиарда долара

Нов инфраструктурен мегапроект възнамерява да осъществя Русия в идващите години - Югозападната скоростна автомагистрала, която ще свързва районите на Урал и Поволжието с Краснодарския край. Грандиозният инфраструктурен план беше оценен на трилиони рубли. Това написа " Ведомости ", базирайки се на коментар за медията на Игор Ковал, първи заместник-председател на Борда на шефовете на държавната компания " Автодор ", която е главният реализатор на плана.

За осъществяване на плана са избрани четири поземлени сектора с обща дължина към 2000 километра.

Стойността на строителните работи е оценена общо на към 2,2 трилиона рубли (около 30 милиарда $ по сегашния курс).
 Градовете в света с най-вече и с най-богати милиардери
Градовете в света с най-вече и с най-богати милиардери

Москва участва в първата десетка и на двете ранглисти на Forbes

Така автомагистралата ще свърже агломерацията Самара-Толиати през Саратов и Волгоград с Краснодарския край. Дължината на пътя по десния бряг на река Волга ще доближи съвсем 1500 километра. При това, новата мега автомагистрала ще се комбинира с плана за друга мега автомагистрала - " Меридиан ".

По думите на Ковал, след построяването им, новите пътни сектори ще бъдат платени за преминаващите по тях транспортни средства. Планира се първият подготвен сектор от автомагистралата да бъде пуснат през 2027 година. А за построяването им, в този момент се обмислят разнообразни разновидности на финансиране, в това число и с извънбюджетни средства. Към момента са направени предварителни финансови модели.
 Къде в Русия са най-скъпи елитните жилищни парцели - не е в Москва
Къде в Русия са най-скъпи елитните жилищни парцели - не е в Москва

Цената на квадратен метър е в пъти по-висока от тази в София

Преди близо година ръководителят на Борда на шефовете на държавната компания " Автодор " Вячеслав Петушенко, разяснява пред РБК, че съветската мега автомагистрала " Меридиан " , която трябваше да свърже Европа и Китай, ще промени направлението си и трасето й ще премине към страните от Каспийско море, в това число Иран.

При това състояние, една от главните задания, която си сложиха от компанията тогава, беше свързването на Източната част на страната с Урал и Южните райони. Някои от моделите за финансиране на грандиозното строителство, обявени тогава, предвиждаха към половината от финансирането да е от извънбюджетни средства, включително от Евразийската банка за развиване.
 В какво се състои „ удивителната резистентност на съветската стопанска система “
В какво се състои „ удивителната резистентност на съветската стопанска система “

Русия има " забележителен растеж при производството на военна техника ", написа в собствен стопански преглед френско бизнес издание
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР