Нов ден, ново регулаторно действие срещу голяма компания за криптовалути.

...
Нов ден, ново регулаторно действие срещу голяма компания за криптовалути.
Коментари Харесай

SEC заведе ново дело срещу най-голямата платформа за криптотърговия в САЩ

Нов ден, ново регулаторно деяние против огромна компания за криптовалути. Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) е завела дело против Coinbase, най-голямата платформа за търговия с криптоактиви в Съединени американски щати, потвърждавайки, че е работила като нерегистрирана национална борса за скъпи бумаги, брокер и клирингова организация.

SEC отбелязва, че брокерите, тържищата и клиринговите организации нормално са разграничени на обичайните пазари на скъпи бумаги, само че Coinbase е " преплитала " техните услуги.   

Агенцията твърди, че като не се е записала като брокер, национална борса за скъпи бумаги или клирингова организация, Coinbase е попречила на вложителите да разполагат с избрани отбрани. Те включват инспекции от страна на SEC, гаранции против спорове на ползи и условия за водене на документи. Според SEC Coinbase не дава отговор на условията за използвано освобождение от регистрация за нито една от трите функционалности. Затова и упреква компанията, че е спечелила милиарди долари от такси за преводи посредством " нелегално улеснение на покупката и продажбата на скъпи бумаги на криптоактиви " най-малко от 2019 година насам. 
" Просто не можете да пренебрегвате разпоредбите, тъй като не ви харесват или тъй като предпочитате други: последствията за инвестиращата общност са прекомерно огромни ", безапелационен е Гурбир С. Гревал, шеф на отдела за правоприлагане на SEC. " Както се твърди в нашата тъжба, Coinbase е била изцяло наясно с приложимостта на федералните закони за скъпите бумаги към своята стопанска активност, само че съзнателно е отказала да ги съблюдава. Макар че пресметливите решения на Coinbase може и да са ѝ разрешили да завоюва милиарди, тя е направила това за сметка на вложителите, като ги е лишила от отбраната, на която имат право. "    

През юли предходната година стана ясно, напомня Engadget, че SEC проверява Coinbase във връзка с това дали компанията нелегално е продавала нерегистрирани скъпи бумаги. Новината за новата тъжба на организацията идва в същия ден, в който основният юридически шеф на Coinbase Пол Гревал би трябвало да даде показания пред комисия на Конгреса по отношение на нов проектозакон, който има за цел да вкара някои крипторегулации. 
През март Coinbase разкри, че е получила уведомление от SEC за открити евентуални нарушавания на закона за скъпите бумаги и че също по този начин " е предоставила на SEC голям брой оферти за регистрация в продължение на месеци, като на всички тях организацията в последна сметка е отказала да отговори ".    В понеделник SEC е повдигнала също по този начин 13 обвинявания против Binance и нейния основен изпълнителен шеф Чанпенг Джао. Агенцията твърди, че Binance е заобиколила личните си ограничения за сходство и е излъгала вложителите и регулаторните органи. Освен това, прибавят от регулатора, е управлявала погрешно средствата на клиентите.       
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР