Нов български университет с алтернатива на класическото обучение в българските

...
Нов български университет с алтернатива на класическото обучение в българските
Коментари Харесай

Актьори стават учители и влизат в клас

Нов български университет с опция на класическото образование в българските учебни заведения.

На фона на последните данни от интернационалното проучване PISA, че българските възпитаници утежняват резултатите си, Нов български университет предлага театрални подходи в учебното обучение. Идеята е да се предизвика интереса на детето към образователния материал посредством игрови способ на преподаване, насочен към духа и тялото му. Целта е учениците да изучат материала като бъдат въвлечени в разнообразни обстановки и възприемат знанията през страстите. В процеса на играта се трансформира интериора на образователната стая и учениците одобряват функции, съгласно епохата и обстановката в учения материал  по съответния предмет.

В час по история за 11 клас, да вземем за пример, в урока за Рухването на Берлинската стена учениците са предизвикани да построят от чинове, оцветят и „ разрушат “ Берлинската стена. В час по физическо образование се преподава капоейра, а думите от урок по британски не се записват в тетрадка, а оживяват изиграни от учениците.

В плана „ Учене посредством игра “ вземат участие студенти и дипломанти от стратегия „ Театър “ на Нов български университет.

Анкетите измежду децата за прочувствената им задоволеност демонстрират, че игровия модел е по-привлекателен за тях, а мотивацията им за учене е по-голяма.

До момента планът е сбъднат в 18 СОУ „ Уилям Гладстон “, Национална търговско-банкова гимназия, 28-СОУ „ Алеко Константинов “, 76ОУ „ Уилям Сароян “, НПМГ, 116-СОУ, НСУ „ София “ и други.

Заповядайте на 19 декември от 11.00ч. в Университетски спектакъл на Нов български университет на презентация на този игров способ на преподаване със студентите от четвърти курс от Департамент „ Театър “ на Нов български университет и учениците от  Национално приблизително учебно заведение „ София “ от 3,4 и 9 клас, с преподаватели Теодора Сотирова и Кирил Кирилов  на  урок по Музика, Литература, Математика, Човекът и общество и Публична тирада.

Презентацията е база за диалог за българското обучение – положение и вероятности.

Инициативата се прави в границите на плана на УТ на Нов български университет „ Театърът на твоята история - Твоят спектакъл “, финансиран от НФК, стратегия Социално ангажирани изкуства. Ръководител на плана „ Учене посредством игра “ е гл. ас. доктор Антоанета Петрова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР