Нов анализ на шест лунни метеорита, открити в Антарктида, позволи

...
Нов анализ на шест лунни метеорита, открити в Антарктида, позволи
Коментари Харесай

Луната е била част от Земята: появиха се нови доказателства

Нов разбор на шест лунни астероида, открити в Антарктида, разреши да се получи първото тъкмо доказателство, че Луната е наследила химически детайли от недрата на Земята, оповестява Space.com. Това изобретение поддържа теорията, че естественият сателит на нашата планета се е " родил ", когато нещо солидно се е врязало в Земята в далечното минало.

Патриша Уил е открилав шест лунни астероида от Антарктическата сбирка на NASA следи от хелий и неон - благородни газове, които рядко се съединяват с други детайли.

Метеоритите се състоят от вулканична канара, наречена базалт, която се е образувала, когато магмата е изтичала от недрата на и бързо се е охлаждала. В резултат на охлаждането в пробите са се образували частици от лунно стъкло, които са запазили химическите признаци на газовете.

След образуването на базалта, спомагателни пластове канара са го обхванали, предпазвайки стъклото от заредени частици, както от непрекъснатия поток на слънчевия вятър, по този начин и от галактическите лъчи. Изолацията е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР