Нострадамус е френски астролог, роден в началото на XVI век.

...
Нострадамус е френски астролог, роден в началото на XVI век.
Коментари Харесай

Ще прониже очите му през златна клетка: Най-точните предсказания на Нострадамус

Нострадамус е френски астролог, роден при започване на XVI век. Работил е като доктор , само че се прочува с хипотетичната си дарба да предсказва извънредно тъкмо бъдещето. Наистина му се приписва, че е планувал доста значими международни събития - от възхода на Хитлер до 11 септември.

Естествено, тези изказвания са се посрещали с огромен песимизъм , само че доста от предсказанията му съдържат напълно съответни елементи, които са се сбъднали след това.

Нострадмус е бил публицист и стихотворец, както и ясновидец и доктор. През живота си е записал безчет предсказания, доста от които са включени в известната му книга "Les Prophéties ", оповестена през 1555 година

"Les Prophéties "

Пророчествата в книгата му са написани като стихотворения , нормално в четири реда. Неговите художествени разсъждения са изнервяли историците и доста от тях могат да се поясняват като отнасящи се до редица събития.

"Les Prophéties " съдържа съвсем 1000 предсказания, доста от които са малко повече от поетични бълнувания. При все това има няколко предсказания, които са толкоз съответни, че е мъчно да бъдат подценени!

Крал Хенри II
.
Нострадамус е бил другар на британския крал Хенри II. В едно писмо до краля той го назовава "най-непобедимия крал на Франция Хенри " . Но писанията му в "Les Propheties " приказват за друго.

Нострадамус написа, че кралят ще бъде повален в борба от един по-млад "лъв ".

Той особено споделя: "Ще прониже очите му през златна клетка. Две рани, направени на една, след което той умира от жестока гибел. "

Крал Хенри II в действителност умира от жестока гибел. Той взел участие в съревнование по рицарство, когато копието на по-младия му съперник се свързало с шлема му, при което копието се разцепило на две. Дървото пронизало окото и слепоочието му и го ранило тежко. Кралят страдал 10 дни , преди да почине от раните си.

Френската гражданска война
.
Мнозина имат вяра, че Нострадамус е предсказал Френската гражданска война в стихотворение, което гласи: "Песни, викания и претенции ще дойдат от поробените, държани в плен от благородниците в техните затвори. "
Френската гражданска война стартира през 1789 година с щурмуването на Бастилията. Френският народ взема решение да се разпалва против благородниците, които се отнасят незаслужено с него, и стартира с офанзива на Бастилията - затвор, който се възприема като знак на властта на монархията.

Кариерата на Луи Пастьор
.
Луи Пастьор е френски химик и микробиолог от XIX в., който прави извънредно значими научни открития. Той научава, че микроорганизмите предизвикват ферментация и изобретява процеса на пастьоризация, който е наименуван на негово име.

Работата му способства и за основаването на първите ваксини против бяс и антракс. Нострадамус предсказва, че някой на име Пастьор ще открие неща, които са били скрити в продължение на епохи, и ще бъде прочут като богоподобна фигура. Той също по този начин предсказва, че по-късно Пастьор ще бъде компрометиран.

През 1995 година един теоретичен историк разгласява книга, в която удостоверява, че Пастьор е излъгал, че е употребявал труд на конкурентен академик за основаването на своята ваксина против антракс. Това ненапълно го опозорява и го смъква от пиедестала, както споделя Нострадамус.

Появата на Хитлер
.
Възходът на Хитлер е едно от най-смразяващите и точни пророчества, направени от Нострадамус. Стихотворението му звучи по следния метод:

"От дълбините на Западна Европа, от небогати хора ще се роди малко дете, / което с езика си ще съблазни огромна войска;

Зверове, свирепи от апетит, ще прекосят реките.

Хитлер е роден от небогати родители в Западна Европа и, както знаем, е имал голям гений да убеждава милиони хора да го следват, доста от които той трансформира в безмилостна войска.

Атомните бомби
.
Нострадамус направил знамение, че два града ще пострадат от ужасна злина, каквато светът в никакъв случай не е виждал.

Това сигурно би описало разрушенията, породени от атомните бомби, хвърлени върху японските градове Хирошима и Нагасаки по време на Втората международна война.

ой разказва една "горда нация, повалена от камък в дървото ". Гордостта и достойнството са запазена марка на японската просвета и има догатки, че камъкът в дървото се отнася до гъбения облак, основан от бомбите.

11 септември 2001 година
.
Едно от най-известните пророчества на Нострадамус като че ли предсказва терористичните офанзиви от 11 септември.

В първия ред на стихотворението се споделя, че небето ще гори на 45 градуса. Някои допускат, че това се отнася за Ню Йорк, к ойто се намира покрай 45-ата географска широчина.

Той също по този начин приказва за "великия нов град ", който ще бъде погубен от огън. Това още веднъж може да се отнася за Ню Йорк и за това по какъв начин целият град е бил обиден от нападението. Въздействието върху града е било голямо и продължително, да не приказваме за обстоятелството, че пепелта от горящите кули се е популяризирала надлъж и нашир.
Стиховете "кръв ще се лее, благосклонност за никого " може да се отнасят до трагичната загуба на човешки живот.

Близо 3000 души умират вследствие на атентатите в този ден.

Предсказа ли Нострадамус пандемията?

През 2020 година се появиха спекулации, че Нострадамус е предсказал и епидемията от ковид, само че наподобява, че тези изказвания нямат изключително съображение.

Нострадамус е живял по време, когато чумните епидемии са били постоянно срещано събитие, и е направил 35 предсказания, които са свързани с епидемии от чума.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР