Носителят на Международната литературна награда Букър за 2023 Георги Господинов,

...
Носителят на Международната литературна награда Букър за 2023 Георги Господинов,
Коментари Харесай

Светлана Алексиевич и Георги Господинов ще са сред гостите на "Аполония" 2023 в Созопол

Носителят на Международната литературна премия " Букър " за 2023 Георги Господинов, както и ще са измежду гостите на тазгодишното 39-о издание на Празниците на изкуствата " Аполония " в Созопол. Събитието, което съчетава литература, музика, спектакъл, кино и изложения, ще се организира от 28 август до 5 септември.

 " Честито знамение на езика ": " Времеубежище " на Георги Господинов завоюва " Букър "

Откриването ще бъде с церемония концерт на Музикален спектакъл " Стефан Македонски ". На сцената на фестивал ще излязат още групите " Фондацията ", " Сигнал " и Б.Т.Р., поп изпълнителите Мария Илиева, Михаела Маринова, джаз триото на Васил Спасов и доста други български музиканти.

В рамките на фестивала ще бъдат извършени майсторските класове за млади създатели и реализатори. Ръководител на майсторския клас по креативно писане, а майсторския клас по цигулка ще води цигуларят и музикален възпитател Минчо Минчев.

Сред акцентите в програмата са представяния на книгите " Екстазис " на Радослав Бимбалов, " Диктатори, трактори и други завършения " на Димитър Кенаров, " Оловна тишина " на Ивайла Александрова и.

 Димитър Кенаров, публицист: Струва ми се, че живеем в брежневска ера на застой и липса на небосвод Димитър Кенаров, публицист: Струва ми се, че живеем в брежневска ера на застой и липса на небосвод

По време на фестивала ще бъдат излъчени и доста български филми като " Моралът е положително " на Веселин Диманов, " Добрият водач " на Тонислав Христов, " Шекспир като улично куче " на Валери Йорданов, " Чалга " на Мариан Вълев и доста други модерни продукции.

В програмата са включени и разнообразни постановки - " Великденско вино " (Народен спектакъл " Иван Вазов " ), " Чест " (Театър 199 " Валентин Стойчев " ), " О, щастливи дни " (Театрална работилница " Сфумато " ) и други

Пълната стратегия на " Аполония " 2023.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР