Носителят на Купата на България за последните две години Локомотив

...
Носителят на Купата на България за последните две години Локомотив
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив бе на крачка от срамно отпадане за Купата на България

Носителят на Купата на България за последните две години Локомотив (Пловдив) се избави от огромен срам на осминафиналите на тазгодишното издание. " Смърфовете " бяха на крачка от отпадане, откакто до 73-ата минута изоставаха с 0:1 от Беласица, само че стигнаха до краен триумф с 2:1 с помощта на попадения на Димитър Илиев от дузпа и на Карагерен.

Локомотив стигна до тази фаза на конкуренцията след триумф над Загорец Нова Загора с 4:3 след продължения. Петричани не играха в 1/16-финалите, защото жребият отреди по този начин.

" Смърфовете " имаха териториално преимущество през първата част и насочиха много удари, само че очевидно бяха подценили противника, който пък се бранеше добре.

Развръзката пристигна през второто полувреме. В 52-ата минута гостите от Петрич шокираха всички на " Лаута ", откакто поведоха в резултата. Тимът на Саша Симонович разви добра офанзива по дясното крило, Стивън Кирилов влезе в наказателното поле и върна топката към Димитър Стоев. Той нанесе мощен удар и преодоля Илко Пиргов.

Локомотив се подвигна на взлом, само че стражът Захари Димитров се намесваше уверено. В 73-ата минута Локомотив възвърне равенството след тъкмо осъществяване на Димитър Илиев от дузпа. 11-метровият углавен удар беше отсъден за нарушаване против Илиев, който прекара топката през краката на Атанас Димитров и бе фаулиран.

В 87-ата минута с удар от доста дребен ъгъл Бирсент Карагерен донесе успеха на Локо (Пловдив).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР