Носителят на Купата на България по баскетбол при мъжете Рилски

...
Носителят на Купата на България по баскетбол при мъжете Рилски
Коментари Харесай

Рилски спортист спечели Суперкупата с победа над Балкан като гост

Носителят на Купата на България по баскетбол при мъжете Рилски състезател надигра първенците от Балкан със 70:60 (18:17, 22:17, 18:19, 12:7) във финала за Суперкупата на страната, който се организира в „ Арена Ботевград “ и завоюва трофея за втора поредна година.

Гостите от Самоков имаха предимство в по-голямата част от дуел и макар, че ботевградчани на няколко пъти се доближаваха до съперника, не съумяха да пречупят Рилски състезател пред своите почитатели.

Домакините от Балкан дръпнаха със 7:3 в началните минути, само че със серия от 8:0 и точни стрелби на Евън Бати и Чавдар Костов Рилски състезател обърна до 11:7 в своя изгода. Първата четвърт завърши с точка задатък за гостите – 18:17.

Тимът на Рилски състезател стартира по-добре втората четвърт и поведе с 26:20 измежду 3 минути и половина игра, а с тройка Брандън Рандълф направи резултата 29:22 в интерес на самоковци. Разликата стигна до 10 точки при 34:24 откакто Костов осъществя три точки, а Александър Янев добави още две в коша на Балкан.

Ботевградчани съумяха да се приближат на 4 точки при 32:36 две минути преди почивката след положителни изяви на Константин Тошков и Павлин Иванов, а след първото полувреме изоставаха с 34:40.

Със серия от 16:6 доникъде на третата четвърт Рилски състезател усили преднината си до 16 точки при 56:40, а с петата си тройка досега в дуела Чавдар Костов към този момент бе натрупал 15 точки на сметката си. Баскетболистите на Балкан обаче не се отхвърлиха, а Тошков, Диванте Фостър, Мануел Суарес и Павлин Иванов способстваха за понижаване на пасива на Балкан до 48:58. Тройка на Иванов и нов панер на Суарес смъкнаха разликата до 5 при 53:58 по-малко от минута преди края на частта.

Заключителните 10 минути започнаха при този резултат, а Илиян Пищиков се разписа за 55:58. Самоковци дадоха отговор със 7 следващи точки и се откъснаха с 10 напред, преди домакините да понижат до 5 точки разликата. Три минути преди финала на дуела Рилски състезател към момента водеше с 65:60, а Димаджио Уигинс повиши на 67:60. До края воденият от старши треньора Людмил Хадисотиров отбор удържа преднината си и стигна до втори трофей за 2022 година.

Най-резултатен за спечелилите от Рилски състезател беше Чавдар Костов с 18 точки и 4 битки, а с 14 точки и 6 битки способства Димаджио Уигинс. Деян Карамфилов се регистрира със 7 точки, 2 битки и впечатляващите 12 асистенции, като заслужи при за най-полезен баскетболист във финала. Мирослав Васов се контузи още в първата четвърт и не съумя да доиграе срещата за гостите.

За Балкан Павлин Иванов приключи с 14 точки, 2 битки и 4 асистенции, а Димитър Димитров се регистрира с 13 точки и 6 битки. Раян Хароу не влезе в игра за домакините, а Калвин Годфри не попадна в групата за мача.

По обявата работи: Светослав Табаков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР