Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) се класира за

...
Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) се класира за
Коментари Харесай

Митко Илиев обърна Литекс за купата

Носителят на Купата на България Локомотив (Пловдив) се класира за четвъртфиналите на тазгодишното издание на конкуренцията, откакто обърна с 2:1 Литекс в предходната фаза на шампионата. “Смърфовете” не демонстрираха познатото равнище от огромна част от есенния полусезон, само че с помощта на два късни гола на капитана Димитър Илиев (74 и 86) съумяха да стигнат до успеха. Преди това Иван Митрев (65) бе разкрил при единствената рискова обстановка за гостите. Той се пребори с Петрович и Алмейда в наказателното поле и с техничен удар матира Илко Пиргов.
След пробив на Бирсент Карагарен по десния фланг топката попадна у Илиев в наказателното поле и той я прати в мрежата на Литекс. Мачът вървеше към продължения, само че в 86-ата минута вратарят на ловчанлии Петър Петров сбърка съдбовно и това донесе успеха на Локо. При центриране на Георги Илиев стражът излезе напред и опита да хване топката, само че не съумя и тя попадна у Карагарен, който с глава продължи към Димитър Илиев и той на празна врата не пропусна. Така Локото продължава отбраната на купата и чака противника си в идната фаза. Жребият за четвъртфиналите е във вторник, 10 декември в централата на БФС в Бояна.
Героят на мача Димитър Илиев бе удовлетворен, че неговият отбор съумя да се класира за четвъртфиналите на Купата на България и си пожела Ботев Пдза идващ противник. “Това е чарът на Купата - всеки може да бъде сюрпризиран. Литекс е един от стойностните тимове във Втора лига. Имат положителни млади футболисти, по този начин поздравления за Живко Желев и неговия екип. Ние започнахме добре мача, само че не успяхме да отбележим. Получихме гол през втората част, само че в последна сметка хубаво е, че съумяхме да обърнем. Трудна, само че сладка победа. Мисля, че бяхме по-добрият тим и справедливо продължаваме напред. Много мъчно ще ни се падне комфортен противник, тъй като съвсем всички мощни тимове не престават напред. Пожелавам си пловдивско дерби - този път на по-ранен етап”, сподели Илиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР