Носителят на 17 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал отново

...
Носителят на 17 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал отново
Коментари Харесай

Финалистът Надал: Страхотно е, защото наскоро трябваше да откажа игра в Бризбън

Носителят на 17 трофеи от “Големия шлем” Рафаел Надал още веднъж беше извънредно обран по време на изявлението си на корта след класирането на финала на Australian Open, само че показа и някои забавни детайлности за положението си при започване на сезон 2019.

.@RafaelNadal hasn't dropped a set en route to the final.

You've got to be happy with that #AusOpen pic.twitter.com/YHoGyrDv5p
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2019
Матадора за пети път в кариерата си е на край в Мелбърн, откакто разгроми Стефанос Циципас с 6:2, 6:4, 6:0 за 1 час и 48 минути игра.

“Надявам се, че мога да играя по-добре от през днешния ден. Не знам тъкмо по какъв начин бих го направил. След толкоз месеци без игра, не знам, може би публиката ми дава невероятна сила на този корт. Чувствам се чудесно като финалист, тъй като стартирам сезона по подобен метод, а единствено преди към седмица в Бризбън приказвах с шефа на шампионата, тъй като трябваше да взема мъчно решение да не играя там. Но все пак упражнявах добре в Бризбън и тук продължих да се усещам добре, по тази причина благодаря на екипа си и благодаря на всички хора, които ме подкрепяха от самото начало.

"No, they don't need any message. They are good and they are improving every month. "@RafaelNadal gives a classy message to the younger generation #AusOpen pic.twitter.com/YbQNBRKnPH
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2019
Циципас има всичко, което му би трябвало, с цел да завоюва даже няколко трофеи от “Големия шлем”. Той е толкоз млад, а към този момент е на полуфиналите, уповавам се да го срещам и в бъдеще в заключителните етапи на шампионатите.

Ако е 38 градуса, избирам покривът да бъде спуснат. Играл съм страхотни мачове тук под спуснат покрив. Важното е, че на всички огромни шампионати я има тази алтернатива да се покрие корта, това е ужасно за всички почитатели.

Имам огромни проблеми от време на време на висока температура, когато извършвам странния си форхенд, по тази причина след няколко години диалози с Nike стигнахме до решението да играя с потник, а не с тениска.

Absolutely dominant. @RafaelNadal is into a fifth #AusOpen final. pic.twitter.com/4wr9u8H1XM
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 24, 2019
Ще приказваме с екипа какво ще върша през двата дни пауза до финала. Аз имам своята дума, само че те също ще ми дадат препоръки, може би на следващия ден ще сме по-спокойни в интензивностите, може и да погледам другия полуфинал, с цел да схвана с кого ще играя. А и постоянно е хубаво да имаш малко време да се насладиш на този хубав град.

Всички полуфинали са забавни и сложни, Новак е любимец, тъй като доста пъти е бил в тази позиция. Люка завоюва невероятни мачове тук, постоянно съм мислел, че е с голям капацитет. Новак е необикновено стабилен и ще е сложна задача, само че всичко може да се случи и ще се опитам да се наслаждавам”, сподели Надал на корта.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР