Носителката на златен медал от Параолимпийските игри в Лондон Мариеке

...
Носителката на златен медал от Параолимпийските игри в Лондон Мариеке
Коментари Харесай

Белгийска параолимпийка сложи край на живота си

Носителката на златен орден от Параолимпийските игри в Лондон Мариеке Вервоорт постави завършек на живота си, съобщи Дейли Мейл.

Тя се подложи на евтаназия на 40 години , защото страдаше от дегенеративно мускулно заболяване. Белгийската спринтьорка в инвалидна количка изпитваше непрекъсната болежка, получаше припадъци и беше парализирана в краката.

Преди три години, Мариеке шокира света, когато съобщи, че обмисля да се самоубие след игрите в Рио през 2016-та , в които тя завоюва два медала. След това сподели, че не възнамерява да почине незабавно, а когато " неприятните дни станат повече от хубавите ".

През 2008-а година невероятната атлетка подписа документ, който разрешава на лекар да завърши живота ѝ в нейната страната, защото в Белгия това е законно.

Вервоорт говореше намерено за проблемите си със съня, изчезващото ѝ зрение, както и че болкоуспокояващите ставали по-малко ефикасни.-->
В изявление пред Асошиейтед Прес на Параолимпийските игри в Рио, тя разказа живота си като " живеене с непрекъсната болежка, идващо от нелечимо, дегенеративно гръбначно заболяване.

Тя описа по какъв начин е спала единствено по 10 минути на нощ и по какъв начин спортът я е поддържал жива.

" Твърде мъчно е за тялото ми. Всяка подготовка пострадвам поради болката, само че тренировките и надпреварите са медикаментите за мен. ", съобщи Вервоорт в изявлението от 2016-та.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР