Носителката на титлата Мис България“ за 2011 година Ваня Пенева

...
Носителката на титлата Мис България“ за 2011 година Ваня Пенева
Коментари Харесай

КРИПТО БОГАТАШИ: Имоти за €150 милиона минали през „Мис България“

Носителката на купата „ Мис България “ за 2011 година Ваня Пенева също се оказа въвлечена в огромната скица за пране на пари и финансови измами на пирамидата Nexo. Знойната русокоска е избраница на ръководещия съучастник в компанията Антони Тренчев. Двамата имат щерка на име Никол, родена през март 2021 година, заяви „ Уикенд “.

Според осведомени Ваня Пенева също ще бъде привлечена като обвинена, само че не по аферата Nexo, а по наказателно произвеждане за пране на пари. Твърди се, че през последната година и половина носителката на короната „ Мис България “ е придобила, въпреки и за малко, парцели по целия свят на обща стойност към 150 милиона евро.

Имотите са били купувани на името на офшорни компании, упълномощили за покупко-продажбите Ваня Пенева, като незабавно след придобиването им, са следвали нови прехвърляния на други офшорни сдружения за замитане на следи.

Твърди се, че по гореописаната скица годеникът на Ваня Пенева – Антони Тренчев, е придобил къща в сърцето на Френската ривиера – в Кан, на стойност към 14 милиона евро, както и апартамент от 240 кв. м. в Париж с панорама към Триумфалната арка.

Реклама

Ваня Пенева е била за малко притежател и на влиятелен апартамент в Дубай, както и на къща на Бахамите. Според осведомени,  тя е била първичен притежател и на апартамент за 10 милиона паунда в Лондон, който след това минал във притежание на главния акционер в Nexo Коста Кънчев. За него пък се твърди, че има парцели на обща стойност към 70 милиона евро в няколко европейски градове, измежду които Барселона, Виена и Женева. Кънчев има и просторна вила в Дубай.

Според информация на „ Уикенд “, написана във вестника още преди 3 месеца и публично доказана от проверяващите, при започване на предходната година Коста Кънмев и Антони Тренчев са си купили няколко парцела в Обединените арабски емирства, с цел да придобият паспорти по сходство на Васил Божков.

Сред покупките на Кънчев и Тренчев са 2 жилището с обща площ от над 50 кв. м. в частния жилищен комплекс „ Адрес Вю “, както и две къщи на изкуствения остров Палм Джумейра.

Сред тузарските придобивки на Антони Тренчев и Коста Кънчев е яхта за Щатски долар 20 милиона, която е закотвена на Френската Ривиера.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР