Носителката на големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски

...
Носителката на големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски
Коментари Харесай

Бриньоне прекъсна победната серия на Гут-Бехрами по време на Супер-Г във Вал ди Фаса

Носителката на огромния бистър глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини за предходната година Федерика Бриньоне (Италия) записа своята първа победа през актуалната акция, откакто победи в супергигантския слалом във Вал ди Фаса (Италия). По този метод тя прекъсна серията от четири победни победи на Лара Гут-Бехрами (Швейцария) в стартовете за Световната купа. Швейцарката обаче също има мотив за наслада през днешния ден, защото с второто си място, за трети път в своята кариера тя си подсигурява дребния бистър глобус в дисциплината супергигантски слалом.

With one race to go before the end of the season Lara Gut-Behrami won her third Super G title!
— FIS Alpine (@fisalpine)
Бриньоне стигна до триумфа с време от 1:14.61, като приключи на 0.59 секунди пред международната шампионка в дисциплината от шампионата в Кортина по-рано този месец. Италианката направи извънредно мощна втора половина на своето втурване, с помощта на която остана недостижима за своите съпернички. Трета през днешния ден се подреди миналогодишната носителка на дребния глобус в дисциплината Корин Зутер (Швейцария), която приключи на 0.72 секунди зад победителката.

Today in @skiworldcupvaldifassa the Italian flag dominates over the Swiss flag with winning the first race of the season in front of Lara Gut-Behrami and
— FIS Alpine (@fisalpine)
Състезанието обаче ще бъде запомнено с двете доста тежки рухвания на Кайша Викхоф Лий (Норвегия) и Розина Шнеебергер (Австрия). Двете изгубиха надзор над своите ски в горната част на пистата и приключиха в защитните мрежи, получавайки тежки травми в своите крайници. Заради двете рухвания, медицинският хеликоптер трябваше на два пъти да се намесва, което провокира закъснение от общо към един час в провеждането на надпреварата. Освен тях, до финала на днешната конкуренция не стигнаха общо 14 (една не стартира) от записаните 57 състезателки в стартовия лист.

Un grande in bocca al lupo a Kajsa Vickhoff Lie | |
— Eurosport IT (@Eurosport_IT)
До края на сезона остава единствено един старт в дисциплината супергигантски слалом, като той ще се организира по време на финалите на Световната купа в Ленцерхайде (Швейцария). В него Бриньоне и Зутер ще си оспорват второто място в класирането за дребния глобус, като разликата сред тях е 13 точки в интерес на днешната победителка. В генералното класиране лидер с 1227 пункта е Гут-Бехрами, втора с 1040 е Петра Влъхова (Словакия), която през днешния ден приключи 32-ра и не взе точки, а трета с 892 е 13-та от през днешния ден Мишел Гизин (Швейцария).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР