Носителката на големия Кристален глобус през последните три сезона Микаела

...
Носителката на големия Кристален глобус през последните три сезона Микаела
Коментари Харесай

Шифрин: Страхотен уикенд за мен в Банско

Носителката на огромния Кристален глобус през последните три сезона Микаела Шифрин (САЩ) не скри удовлетворение от представянето си в трите старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско.

Шифрин завоюва спускането в петък и днешния супергигантски слалом, а в събота приключи четвърта във второто втурване.
Така тя се утвърди на върха в генералното класиране с 1225 точки, като усили задатъка си на 370 точки пред втората Федерика Бриньоне (Италия).

"Страхотен уикенд за мен тук. Постигнах две победи в три скоростни надпревари. Още преди да дойда в Банско разбрах, че е много технично и по тази причина взех решение да вземам участие и в трите надпревари. Пистата тук е страхотна и даваше опция за доста експанзия. Търсех най-хубавата линия, нападнах и считам, че оправих се чудесно. Може би не карах толкоз чисто, само че бях бърза. В тази част от сезона е значимо да бъдеш здрав и да поддържаш добър темп. Стартовете са доста на постоянно и в този момент би трябвало да се наспя и да си умря добре. Върху мен има и в допълнение напрежение, защото упованията през този сезон са доста огромни след невероятната предходна година. Старая се оптимално да подтискам страстите и да давам всичко от себе си във всеки старт ", разяснява Шифрин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР