Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс преодоля

...
Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс преодоля
Коментари Харесай

Серина Уилямс загуби само два гейма, Винъс също е във втория кръг

Носителката на 23 трофеи от Големия шлем Серина Уилямс преодоля безпроблемно първия кръг на Australian Open. Американката, която е седемкратна шампионка в Мелбърн, в профил Лаура Зигемунд от Германия с 6:1, 6:1. Срещата на " Род Лейвър Арина " продължи единствено 57 минути.

Това беше мач номер 100 за Серина в шампионата и той стартира с ранен пробив в интерес на нейната съперничка. Зигемунд обаче по никакъв метод не се възползва от положителното начало. Непоставената в схемата германка нямаше отговор за мощните удари на Уилямс и загуби 6 следващи гейма, а с това и сета.

Серина продължи да е оптимално нападателна. Във втората част тя небрежно поведе с 4:0, преди Зигемунд да прекъсне серията й. Краят на дуела пристигна с двойна неточност на германката.

Следващата противничка на Серина Уилямс ще е сръбкинята Нина Стоянович, който в профил в два сета Ирина-Камелия Бегу от Румъния.

По-голямата от сестрите Уилямс - Винъс, също продължава напред. Тя се оправи с Кирстен Флипкенс със 7:5, 6:2 и записа първа победа в шампионат от Големия шлем от 2019 година.

40-годишната американка е най-възрастната участничка в тазгодишната конкуренция. Тя е на 81-о място в международната класация и надалеч от най-хубавите си дни, само че през днешния ден сподели първокласен тенис и здрави нерви в оспорвания първи сет. Преди това двете си размениха по един пробив, а при 6:5 в своя изгода Уилямс се възползва от втория сетбол, с цел да поведе в резултата.

Ветеранката беше доста по-убедителна във втората част. Тя проби за 3:1 и до края загуби единствено още един гейм. Във втория кръг Винъс ще се изправи против Ваня Кинг или Сара Ерани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР