Носителите на “Тройната корона” Рони О’Съливан и Шон Мърфи останаха

...
Носителите на “Тройната корона” Рони О’Съливан и Шон Мърфи останаха
Коментари Харесай

Само двама от топ 16 останаха в UK Championship

Носителите на “Тройната корона” Рони О’Съливан и Шон Мърфи останаха единствените представители на топ 16 на международната класация във втория осминафинален ден на Шампионата на Обединеното кралство. Преди началото на тази фаза към тях бяха причислени и Джон Хигинс и Марк Алън, които обаче отпаднаха в зала “Барбикан” в Йорк надлежно след 5:6 от Марк Кинг и 4:6 от Джо Пери.

Ракетата се изправя против Акани Сонгермсавад от 21:00 в четвъртък, а Мърфи играе с Рики Уолдън от 15:00 българско време.

Joe Perry said his form until the very end of his 6-4 win over Mark Allen was the " best it has been in a long time ".

" I crawled over the line but I felt so comfortable and hit the ball well all through the match. " #bbcsnooker pic.twitter.com/poXzcDNsvv
— BBC Snooker (@BBCSnooker) December 6, 2017
Джентълмена бе подозиран в проблеми с увереността, откакто в предходния кръг за малко не бе пропилял задатък от 4:0 против Курт Мафлин, който в последна сметка победи с 6:3. Срещу Алън пък финалистът от “Мастърс” 2017 се показа много солидно и направи брейкове от 83, 114 и 63, с цел да поведе с 3:1 на интервала. Северноирландецът отговори с прелестен сенчъри от 135 в петия фрейм, само че Пери бе хладнокръвен - отлично почистване напрегнат на стойност 64 точки му върна задатъка от два фрейма, а 87 в идната партия направи резултата 5:2 в негова изгода. Пистолета още веднъж записа стотица - 134, след което добави 75 в деветия фрейм за 5:4, само че Пери завоюва биткаджийската десета партия, с което се класира на четвъртфинал на ранкинг шампионат за първи път от Рига Мастърс в самото начало на сезона.

Крайно любопитен ще бъде четвъртфиналният конфликт сред Пери и Стивън Магуайър, който малко по-рано в сряда си обезпечи мястото в тази фаза след 6:2 над Греъм Дот. Шотландецът, първенец в Йорк от 2004-а, има опция да се класира за “Мастърс”-а през януари 2018-а, само че за задачата би трябвало наложително да стигне финала в UK Championship.

What a way to finish.

Ryan Day beats Li Hang 6-5 with a stunning 138 clearance in the decider.#bbcsnooker pic.twitter.com/6iDfdSm26c
— BBC Snooker (@BBCSnooker) December 6, 2017
В същото време Райън Дей показва стоманени нерви и направи цялостно почистване от 138 в решителния 11-и фрейм за трагична победа с 6:5 над Ли Хан, с което за първи път в кариерата си се класира на четвъртфинал в UK Championship. Уелсецът има положителни шансове и за още по-сериозен пробив в шампионата, тъй като идващият му противник ще бъде Марк Джойс или Лю Хаотян. В същото време Дей изпревари Уенбо Лян на 15-ата позиция в класацията “Надпреварата за “Мастърс” и ще получи по-висока поставеност в жребия. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР