Нощното ставане до тоалетна, буденето без причина и невъзможността да

...
Нощното ставане до тоалетна, буденето без причина и невъзможността да
Коментари Харесай

Защо се будим нощем

Нощното ставане до тоалетна, буденето без причина и невъзможността да заспиш по-късно са много постоянно срещани феномени в днешно време.

Те са подбудени най-много от небалансирания и вреден метод на живот, който множеството от нас водят, само че елементарно могат да бъдат предотвратени.

Захарен стрес

Хапването на сладки храни след вечеря и преди лягане е обичан грях даже на нас. Алкохолът, който е обичайната част от вечерята на не малко българи, също способства за скок в равнищата на кръвна захар.

Завишените равнища обаче внезапно спадат единствено няколко часа откакто заспим и това вкарва тялото ни в стресов режим.

Ако постоянно се будим потни или неспокойни, и заспиваме мъчно по-късно, е добре изцяло да отстраняваме захарта и алкохола от вечерното си меню.

Обикновен стрес

Рядко си даваме сметка тъкмо какъв брой стресиращ е света, който ни заобикаля. По през целия ден тялото ни е заклещено в защитителен режим, а това покачва секрецията на стресови хормони.

Високите равнища на стрес денем са може би най-голямата причина за бодърствуване и неспокойни нощи, настояват експерти. Тъй като постоянно мислим за работа или даже работим до късно вечер, тялото ни няма задоволително време, с цел да се балансира и остава в стресов режим, даже когато легнем.

" Златните часове "

Идеята, че здравословният сън може да се случва във всеки часови диапазон, стига да е с дълготрайност от най-малко 8 часа, е изцяло неверна.

Склонността ни да лягаме късно, просто тъй като не можем да се отлепим от Фейсбук, е извънредно пагубна и води до накъсан и разтревожен сън.

" Златните часове " за лягане са трите часа след залез слънце, които, несъмнено, варират съгласно сезона. Лягането малко след залез има потвърден положителен резултат върху качеството на съня и върху чувствата ни на идващия ден. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР