Нощните заведения най-много пострадаха през 2020 година. Те са работили

...
Нощните заведения най-много пострадаха през 2020 година. Те са работили
Коментари Харесай

Алибегов категоричен: Няма да отстъпим повече!

Нощните заведения най-вече пострадаха през 2020 година. Те са работили единствено четири месеца и половина. Това съобщи ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов. Той разяснява диалозите сред асоциацията и здравните управляващи и изрично съобщи, че заведения за хранене и кафета би трябвало да отворят на 1 февруари, а нощните клубове на 1 март.

Той съобщи, че в случай че здравните управляващи отсрочат отварянето им за средата на февруари, то от сектора ще стачкуват и ще отворят обектите си.

" Установени са 40 нарушавания от началото на локдауна, заведенията са 28 000. Проблемът е, че 3 месеца хората седят без доходи. До през вчерашния ден бяха изплатени доста малко от въпросните 24 лв. заради административни проблеми. Как се живее по празници, хората останаха без доходи ", сподели още Алибегов. 

" Идеята с часа 22:30 беше препоръчан на предишния локдаун. Ако оставим барчетата без работно време хората ще желаят да останат по до късно, ще има диджей. В България се върви малко по-късно на ресторант. И РЗИ, и полиция към този момент не са толкоз натоварени, ще могат да извърнат внимание на сектора. Когато има нарушавания, да има актове ", добави той. 

" Най-важно е да върнем чиновниците на работа, това се отразява зле на душeвността. Въпреки че февруари е най-слаб в сектора, искахме да отворим на 1 февруари. Никой не си показва, че отваряме и всичко е както досега. От предходната година има доста задължения, наеми са разсрочени. Много е значимо да се отвори и повече да не се стига до затваряне. Когато ноември ние работихме, нощните заведения бяха затворени, ние бяхме на 30% потенциал и все пак публичното мнение наложи затварянето на нашия отрасъл ", сподели още той. 

" Ние няма накъде да отстъпваме повече, създали сме всичко, което се искаше от нас. Ресторантите са оборудвани с пречистватели, дезинфектанти. Защо още веднъж единствено заведения, фитнеси и молове би трябвало да стоят затворени? Ние се грижим за бизнеса си и за чиновниците, нямаме друга алтернатива. Ние не желаем нищо преди 31 януари. От първи би трябвало да се раздвижи нещо ", сподели Ричард Алибегов. 

" Не мисля, че би трябвало да се дели кое е предпочитано и кое не ", приключи той. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР