Нощните клубове ще отворят отново в някои части на Испания,

Нощните клубове ще отворят отново в някои части на Испания, ...

Нощните клубове в Мадрид и Барселона отварят врати

Нощните клубове ще отворят отново в някои части на Испания, включително Мадрид и Барселона, тъй като процентът на заразяване с коронавирус пада, съобщиха регионалните власти в понеделник, съобщи АФП.

Испанското правителство през август 2020 г. нареди нощните клубове да се затворят в цялата страна, тъй като инфекциите с COVID-19 нарастваха, но сега им се разрешава да отварят в региони с малък брой случаи.

Разхлабват ограниченията в Черна гора Разхлабват ограниченията в Черна гора
От 19 юни в сила в Черна гора са нови епидемиологични мерки, максимално либерализирани, съобщи министерството на здравеопазването, цити...

Но все пак , включително ограничения на капацитета и намалени часове за ограничаване на разпространението на вируса.

В североизточния регион на Каталуния, който включва Барселона, нощните клубове ще бъдат ограничени до 50 процента от капацитета и могат да останат отворени до 3:30 сутринта. Посетителите трябва да носят маски за лице на дансинга.

В целия регион не повече от шест души могат да се събират заедно на закрито и не повече от десет на открито, заяви регионалното правителство на Каталуния.

В Мадрид нощните клубове могат да отварят само зони за танци на открито и могат да останат отворени до 3 часа сутринта. Ще бъдат въведени и ограничения на капацитета.

Ресторантьори: Браншът ни отново е излъган и дискриминиран Ресторантьори: Браншът ни отново е излъган и дискриминиран
Двете ресторантьорски организации – Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, настояват за сп...

Но на Балеарските острови, които включват Ибиса, известна със своя нощен живот, нощните клубове все още ще останат затворени.

Испания ще отмени от събота, тъй като процентът на инфекциите е спаднал благодарение на напредъка на кампанията за ваксинация в страната.

Почти един на всеки трима души в Испания, 29 процента, сега са напълно ваксинирани срещу COVID-19 и 48 процента са получили поне една инжекция.

Източник: actualno.com