Нощ на сблъсъци и безредици в Скопие. Десетки ранени полицаи

...
Нощ на сблъсъци и безредици в Скопие. Десетки ранени полицаи
Коментари Харесай

Нощ на сблъсъци и безредици в Скопие


Нощ на конфликти и вълнения в Скопие. Десетки ранени служители на реда и доста задържани стачкуващи, откакто протестиращи щурмуваха здания на властта поради така наречен френско предложение за решение на разногласието със София по еврочленството на Северна Македония.

30 маскирани провокираха снощните вълнения в Скопие, до момента в който държавните институции пресмятат вредите, службите за сигурност получават нови известия.

„ И за довечера имаме информация. Дори група искащи да показват приготвят коктейли „ Молотов “, които ще бъдат предопределени за жизненоважни здания “, съобщи министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски.

Организаторите не поемат отговорност за лицата с черни качулки на главите, провокирали ескалацията.

„ Насилието пред Народното събрание е дело на хора на СДСМ и Оливер Спасовски. Това не е работа на народа, нито на ВМРО-ДПМНЕ. Като провокират произшествия и ескалация, те желаят измяната им да отмине бързо “, съобщи Драган Ковацки от ВМРО-ДПМНЕ.
Снимка: bTV

Според протестиращите с така наречен френско предложение се прави асимилация от България. Това бе повода нощес да бъде атакуван и екипът на bTV в Скопие.

Последва реакция и от София.

„ В една демократична страна е много притеснителна тази реакция. Да дадем време да обяснят на тяхното общество какво тъкмо значи това предложение “, съобщи външният министър в оставка Теодора Генчовска.

Френското предложение е пристигнало в Народното събрание и окончателното решение дали Северна Македония го приема ще бъде взето до края на седмицата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР