Носенето на маска за лице става задължително от събота в

...
Носенето на маска за лице става задължително от събота в
Коментари Харесай

Белгия задължава носене на маска на закрито

Носенето на маска за лице става наложително от събота в белгийски магазини, кина, заведения за развлечение и други закрити пространства , оповестява АП.

Белгийското държавно управление съобщи, че решението е взето след среща на политици и специалисти , виновни за тактиката за блокиране, които взеха решение да следват рекомендациите на научния съвещателен орган на здравното министерство .

Задължителното потребление на маски , към този момент приложени в публичния превоз, ще бъде разширено до конферентни центрове, места за поклонения, музеи и библиотеки .

Маските остават по желание за деца под 12 години при всевъзможни условия.

Правителството съобщи, че местата, които не съблюдават решението, могат да бъдат затворени , до момента в който жителите на Белгия, които не съблюдават новите насоки, могат да бъдат санкционирани .

Белгия е мощно наранена от пандемията, като в дребната страна с 11 милиона поданици са регистрирани 9 781 смъртни случая . Броят на инфекциите обаче се усилва през последните два месеца, като към 85 нови случая се записват всеки ден през последната седмица .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР