Норвежкият скиор-алпиец Киетил Янсруд спечели за пета поредна година супергигантския

...
Норвежкият скиор-алпиец Киетил Янсруд спечели за пета поредна година супергигантския
Коментари Харесай

Янсруд спечели супергигантския слалом в Квифтиел

Норвежкият скиор-алпиец Киетил Янсруд завоюва за пета поредна година супергигантския слалом на родна земя в Квифтиел и си обезпечи дребната Световната купа в скоростната дисциплинираност.

Олимпийският първенец от Сочи 2014 Янсруд беше най-бърз на 2,4-километровото трасе на пистата " Олимпиябакен " с време 1:33.21 минута и записа 21-а победа в кариерата си и втора за сезона.

Така той събра 360 точки в дисциплината през сезона и е неосъществим преди последния старт в супергигантския слалом от финалите на Световната купа през идната седмица в Оре (Швеция).

Янсруд заслужи дребния Кристален глобус за трети път в кариерата си след 2015 и 2017 година.

Сребърният медалист в дисциплината от Игрите в Пьончан 2018 Беат Фойц (Швейцария)  остана втори с закъснение от 22 стотни от секундата.

Французинът Брис Роже започва с 49-и номер и стигна до третото място с закъснение от 33 стотни от секундата. Така той изравни най-хубавото си класиране за Световната купа от 19 март 2015 година от супергигантския слалом на родна земя в Мерибел.

Изненада сервира представителят на домакините Адриан Смисет Сейерстед, който с номер 25 приключи четвърти на 34 стотни от секундата зад спечелилия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР